1. Avaleht
  2. Äri
  3. TEADLIK KASVUSTRATEEGIA I Advokaadibüroo FORT täienes oma ala tippudega
TEADLIK KASVUSTRATEEGIA I Advokaadibüroo FORT täienes oma ala tippudega

TEADLIK KASVUSTRATEEGIA I Advokaadibüroo FORT täienes oma ala tippudega

Advokaadibürooga FORT liitus neli oma valdkonna tippspetsialisti, et tugevdada nutikate lahenduste leidmisele keskenduvat tiimi.

FORT’is alustasid värskelt tööd partner Merit Lind finants- ja avaliku õiguse valdkonna juhina, pikaajalise pangandus- ja finantsõiguse kogemusega Kristin Kamilla Kirss (endine Sõgel), tippmaksuspetsialist Ivo Vanasaun ning avaliku õiguse ja riigihangete valdkonna nõunik Katrin Alliksaar.

FORT on seni turul enim silma paistnud märkimisväärsete suurtehingute nõustajana (nt Elisa – Starman, LHV – Danske, Selver – Comarket), fintech’ide nõustamise valdkonnas ja pälvinud kõrget tunnustust ärikinnisvara sektoris. Rahvusvahelistele õigusturgude hindajatele antud tagasisides on büroo kliendid läbivalt rõhutanud FORT’i iseloomustavat praktilist lähenemist ja kliendi äri sisusse süvenemist.

FORT’i uuenenud meeskond täiendab suurepäraselt ambitsiooni olla parim koostööpartner innovaatilisel tehnoloogial põhineva ärimudeliga ettevõtjatele nii finantssektoris kui laiemalt. Asjaolu, et tiimi kahel liikmel on õigusteadmistele lisaks omandatud sisulised oskused ka IT-valdkonnast (Kristin Kamilla Kirsil ka TÜ infotehnoloogia magistrikraad), loob õiguse ja tehnoloogia ainulaadse ristumiskoha. Ivo Vanasaun Eesti ühe tunnustatuma maksueksperdina pakub aga klientidele nn. one-stop-shop’ina kindla toe maksuasjades.

FORT’iga liitujad võtavad varasemast kaasa ulatusliku kogemustepagasi seadusloome kujundamisel ning märkimisväärse tulemuslikkuse ka kõige keerukamate vaidluste ja probleemide lahendamisel.

Nii näiteks on Merit Lind nõustanud Eesti riiki mitmetes kaalukates projektides (muuhulgas ID-kaardi, reisidokumentide ja kaitsevaldkonna teemad), Ivo Vanasaun töötanud rahandusministeeriumis välja Eesti äriühingu tulumaksu süsteemi, aga nõustanud ka Gruusia valitsust ja Katrin Alliksaar omandanud rikkaliku teadmistepagasi avaliku õiguse küsimustes. Kristin Kamilla Kirss lisab FORT’i portfelli erasektori vaadet nõustamisele – tal on “seljakotis” pikaajaline praktiline kogemus Handelsbankenist.

Kristin Kamilla Kirss

Kuid FORT’i tegevjuhtkonna ja uute tulijate endi jaoks ei ole ainutähtsad sugugi vaid erialased teadmised ja CV pikkus. Käed löödi, sest tunnetati isikuomaduste suurepärast klappi.

„Entusiasm ja nakatav energia, millega liituv nelik klientide nõustamisele läheneb, sobitub ülimalt hästi FORT’i üldisesse töökultuuri. Probleemide lahendamine eeldab loomingulisust võimaldavat vaba töökeskkonda ja lennukalt mõtlevaid positiivse suhtumisega spetsialiste. Just sellised me uute liitujate näol leidsimegi!” rõõmustas Fort’i Tallinna kontori juhtivpartner Kuldar-Jaan Torokoff.

Merit Lind tõi FORT’iga ühinemise peamise põhjusena välja konkreetse märksõna: inimesed. „Nad on vaieldamatult parimad spetsialistid ja moodustavad samas meeskonna, kes läbi aastate näidanud oskust aidata kliente keeruliste ülesannete lahendamisel. Samas ei ole silmist kaotatud kliendi ja ka töötajate heaolu. Olen väga rõõmus, et saame ühiselt tegutsedes täiendada FORT’i teenuste paletti uute valdkondadega,” sõnas Lind.

Teadlik kasvustrateegia

Advokaadibüroo FORT asutati 2011. aastal (toona nimega Nordeus), praegune kaubamärk võeti koos Läti ja Leedu mõttekaaslastega kasutusele kaks aastat hiljem. Koos värskete liitujatega koosneb FORT’i Eesti meeskond 22 liikmest. FORT’i eelmise aasta käive oli 1,2 miljonit eurot.

„Oleme teadlikult laiendanud oma tiimi kaalutletud tempos. Värbamisel oleme alati olnud keskmisest oluliselt valivamad ning me ei hinda spetsialiste üksnes erialase pädevuse, vaid ka isikuomaduste sobivuse alusel,” põhjendas Torokoff.

Ometi ei ole FORT toonud ohvreid pakutava teenuse kvaliteedis. Õigusturgude hindaja The Legal 500 arvustuse kohaselt on FORT üks neljast advokaadibüroost, kes saanud ühinguõiguse, ühinemiste ja ülevõtmiste valdkonnas kõrgeima võimaliku hinnangu (TIER-1).

Head Uudised GoodNews