1. Avaleht
  2. Majandus
  3. “Tegusa Eesti” stipendium võtab vastu taotlusi
“Tegusa Eesti” stipendium võtab vastu taotlusi

“Tegusa Eesti” stipendium võtab vastu taotlusi

“Tegusa Eesti” stipendium võtab vastu taotlusiSotsiaalsete Ettevõtete Võrgustik (SEV) ootab 22. maini taotlusi 3000-euro suuruse “Tegusa Eesti” stipendiumile, mille eesmärk on aidata ühiskondliku heaolu nimel tegutsevaid sotsiaalseid ettevõtteid.

Juba viiendat korda tunnustab SEVi ning Olympic Casino rahalise panuse tulemusena sündinud “Tegusa Eesti” stipendiumifond sotsiaalselt aktiivseid algatusi, mis on tegutsenud vähemalt ühe aasta ning on selle aja jooksul paistnud silma oma julguse ja pealehakkamisega.

“Riiklikele kasvutoetustele pole kasumijaotuseta sotsiaalsed ettevõtted paraku abikõlbulikud. Seetõttu on eriti tervitatav erasektori panus, mis aitab ühiskondliku eesmärgiga ettevõtetel saavutada tänasest enam,” märkis Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse esimees Jaan Aps.

Apsi sõnul toetab stipendium eelkõige küll juba käivitunud, ent algusfaasis olevaid ettevõtmisi, kes vajavad arenguhüpet.

“Eelmiste laureaatide näitel oleme säärastele arenguhüpetele tunnistajaks juba olnud: stipendiumi abil on loodud uusi töökohti, suurendatud müügikäivet ja toetatud rohkem abivajajaid,” lausus Aps.

Esimesena pälvis stipendiumi 2012. aasta sügisel MTÜ Tagurpidi Lavka, kes aitab talunikel ilma vahendajata müüa mahekaupu linlastele. Sama aasta novembris toetas 3000 euroga “Tegusa Eesti” stipendiumifond waldorfharidust viljelevat MTÜ Rosma Haridusseltsi, kes suunas saadud summa kohaliku arengu hoogustamisse luues uusi lasteaia– ja töökohti.

Möödunud aastal valmis stipendiumi toetusel Eesti Pimemassööride Ühingu (EPMÜ) uus massaažikeskus, mis tagab tööd kuni 15 pimemassöörile. Aasta teises pooles sai stipendiumi MTÜ Hingerahu, kes soovib tuua ja hoida tööturul psüühikahäiretega ja sotsiaalsetes riskirühmades olevaid inimesi ning rajada neile Pärnus puidutöökoda.

“Tegusa Eesti” stipendiumi antakse välja kaks korda aastas ning käesoleva vooru avaldusi võib saata kuni 22. maini.

Kõikidel stipendiumist huvitatud sotsiaalsetele ettevõtetel palutakse ühendust võtta Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustikuga aadressilstipendium@sev.ee.

Head Uudised GoodNews