1. Avaleht
  2. Majandus
  3. “Tegusa Eesti” stipendiumi konkurss on tänasest avatud
“Tegusa Eesti” stipendiumi konkurss on tänasest avatud

“Tegusa Eesti” stipendiumi konkurss on tänasest avatud

Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse esimees Jaan Aps.
Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse esimees Jaan Aps.

Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustik (SEV) ootab alates tänasest kuni 20. aprillini taotlusi 3000-euro suuruse “Tegusa Eesti” stipendiumile, mille eesmärk on aidata ühiskondliku heaolu nimel tegutsevaid sotsiaalseid ettevõtteid.

Juba viiendat korda tunnustab SEVi ning Olympic Casino rahalise panuse tulemusena sündinud “Tegusa Eesti” stipendiumifond sotsiaalselt aktiivseid algatusi, mis on tegutsenud vä

hemalt ühe aasta ning on selle aja jooksul paistnud silma oma julguse ja pealehakkamisega.

“Riiklikele kasvutoetustele pole kasumijaotuseta sotsiaalsed ettevõtted paraku abikõlbulikud. Seetõttu on eriti tervitatav erasektori panus, mis aitab ühiskondliku eesmärgiga ettevõtetel saavutada tänasest enam,” märkis Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse esimees Jaan Aps.

“Eelmiste kordade stipendiumite abil on loodud uusi töökohti, suurendatud müügikäivet ja toetatud rohkem abivajajaid,” lausus Aps.

Esimesena pälvis stipendiumi 2012. aasta sügisel MTÜ Tagurpidi Lavka, kes aitab talunikel ilma vahendajata müüa mahekaupu linlastele. Sama aasta novembris toetas 3000 euroga “Tegusa Eesti” stipendiumifond waldorfharidust viljelevat MTÜ Rosma Haridusseltsi, kes suunas saadud summa kohaliku arengu hoogustamisse luues uusi lasteaia– ja töökohti.

Möödunud aastal valmis stipendiumi toetusel Eesti Pimemassööride Ühingu (EPMÜ) uus massaažikeskus, mis tagab tööd kuni 15 pimemassöörile. Aasta teises pooles sai stipendiumi MTÜ Hingerahu, kes soovib tuua ja hoida tööturul psüühikahäiretega ja sotsiaalsetes riskirühmades olevaid inimesi ning rajada neile Pärnus puidutöökoda.

“Tegusa Eesti” stipendiumi antakse välja kaks korda aastas ning käesoleva vooru avaldusi võib saata järgneva kuu jooksul kuni 20. aprillini. Kõikidel stipendiumist huvitatud sotsiaalsetele ettevõtetel palume ühendust võtta Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustikuga aadressil stipendium@sev.ee.

Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustik on Eestis tegutsevate sotsiaalsete ettevõtete tugistruktuur, mille eesmärgiks on sotsiaalsete algatuste arvu, suutlikkuse ja mõju suurendamine Eestis ning sotsiaalse ettevõtluse väärtustamine tegevusvaldkonnana ühiskonnas.

Head Uudised GoodNews