1. Avaleht
  2. Toode
  3. Teleripult on muutumas nutikamaks
Teleripult on muutumas nutikamaks

Teleripult on muutumas nutikamaks

NutipultVeel mõned aastad tagasi ei pööranud keegi teleripuldile suurt tähelepanu, vaid seda võeti teleri tavalise osana. Siiski, ehkki teleripult ei ole olnud alati kõige hinnatum seadeldis, mõistetakse selle väärtust tihtipeale alles niipea, kui see ära kaob. LG Electronics viis hiljuti läbi uuringu*, et tuvastada kõige levinumad kohad, kuhu pulti tavatsetakse kaotada. Uuringu tulemustest selgus, et kõige tüüpilisem teleripuldi leiukoht eestlaste seas on diivan (82%), misjärel on pulti leitud ka hommikumantli taskust (15%) või kummutisahtlist (9%). 6% eestlastest on leidnud teleripuldi vannitoast ning 2% üllatuslikult koguni külmikust. 22% on selle kaotanud aga sootuks kolmandatesse kohtadesse, mida ei nimetatud. Võib ette kujutada, millist frustratsiooni võib üks teleripuldi kadumine tekitada – tänapäeval need ju veel ei häälitse, mille järgi võiks peitusemäng lihtsam olla. Siiski on aga märgata, et ka teleripuldid on muutumas nutikamaks.

NutitelerEhkki paljud kasutavad jätkuvalt vanamoelisi teleripulte, on nutitelerite kontseptsioon omandamas aina rohkem tuntust ning vajadus nutikamate pultide järele on üha suurem. Näiteks on tehnoloogiahiid LG esitlenud oma Magic Remote teleripulti, mis toimib edukalt nii teleri nutikate kui ka tavapäraste funktsioonide juhtimisel ja on varustatud kõigi peamiste nuppudega nagu 3D, heli, programmid ja hääletu. Lisaks on antud puldil ka tõhus navigeerimispaneel ning neli erinevat juhtimismeetodit – hääl, liigutused, osutamine ja ratas.

Nutipult 2LG puldi arukas hääljuhtimise tehnoloogia teeb telerile sõnalise käskluse andmise varasemast lihtsamaks ja loomulikumaks. Hääljuhtimise tarkvara eesmärk on teha häälkäskluste andmine võimalikult sarnaseks tavalise kõnega ning viia see lähemale tavapärasele suhtlemisele. Antud tehnoloogia võimaldab sisestada Smart TV otsingumootorisse märksõnu verbaalsel kujul, tänu millele puudub vajadus märksõna trükkimiseks. Smart TV annab päringule konkreetse tulemuse või lähedase vaste.

Need aga, kes ei ole veel valmis oma standardset pulti nutipuldi vastu vahetama, saavad soovi korral kasutada näiteks LG Magic Remote puldi puhul TV Remote tasuta rakendust, mis saadaval nii Androidi kui iOS seadmetele. Selle abil on võimalik LG nutitelerit juhtida Wi-Fi’ga ühendatud nutitelefonide ja tahvelarvutite abil.

Head Uudised GoodNews