1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Teletootjad teenisid mullu korralikku kasumit
Teletootjad teenisid mullu korralikku kasumit

Teletootjad teenisid mullu korralikku kasumit

Foto: Riina Vaikmaa

Eesti telekanalitele saateid tootvad firmad olid mullu korralikus kasumist, neist maksis omale mullu enim dividende ehk 198 690 eurot Teet Margna, kellele kuulub ettevõte Gordon Grupp OÜ, kirjutab Äripäev.

Gordon Grupi käive kasvas mullu 14 protsenti. “Meie viimaste aastate saadete maht on püsinud stabiilsena, 4-5 projekti aastas. Olenevalt saate keerukusest, mis mõjutab selle hinda, samuti toodetavate episoodide arvust võibki käive mingis ulatuses kõikuda,” ütles Margna.

Margna sõnul ei ole Gordon Grupi eesmärgiks pidev kasv ja käibe suurendamine. “Püüame hoida oma positsiooni ja mahtu,” lausus ta.

Kõige tulusam on Margna sõnul olnud kulude minimeerimine. “Me ei kuluta liigselt oma mugavusele ja olmetingimustele ning rakendame eelkõige iseennast – ettevõtte tuumikusse kuulub 3-4 inimest,” selgitas Margna.

Gordon Grupp toodab muu hulgas “Kuldvilllakut” ja “Suurt lotokolmapäeva”.

“Eesti tippmodelli” tootnud OÜ Osakond käive kasvas mullu 42 protsenti 608 501 euroni ja ettevõtte maksis 57 793 eurot dividende. Ettevõtte suuromanik on Aivo Spitšonok. Ettevõte tootis mullu näiteks veel “Võsareporterit” ja “Selgeltnägijate tuleproovi”.

OÜ Saladuslik Saar, mille omanikud on Kaupo Karelson ja Olavi Paide, maksis mullu dividende 103 349 eurot. Ettevõte toodab muu hulgas “Ärapanijat,” “Kolmeraudset” ja “Eesti otsib superstaari”.

Raivo Suvistele kuuluv ettevõte Balti Video OÜ teenis mullu teletootjatest suurima müügitulu 1,6 miljonit eurot ja maksis 95 000 eurot dividende. Balti Video saadete hulka kuuluvad “Õnne13”, “Pehmed ja karvased”, “Kättemaksukontor” ja “Kodu keset linna”.

Tuuli Roosma ettevõtte Reede OÜ käive oli mullu 355 037 eurot ja dividende maksis Roosma endale 37 975 eurot.

Head Uudised GoodNews