1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tervisetehnoloogia kiirendist said hoo sisse kaks Eesti iduettevõtet
Tervisetehnoloogia kiirendist said hoo sisse kaks Eesti iduettevõtet

Tervisetehnoloogia kiirendist said hoo sisse kaks Eesti iduettevõtet

Indrek Kask  (LabToWellness) ja Külle Tärnov (Tehnopol)Täna tunnustab Tallinna Teaduspark Tehnopol rahvusvahelise tervisetehnoloogia valdkonna kiirendiprogrammi Accelerace Life läbinud ettevõtteid Cognuse ja LabToWellness. Ettevõtetele antakse sellel puhul üle iduettevõtte kiiret kasvumudelit iseloomustavad hokikepid.

Tänavu märtsis alanud Accelerace Life kuuekuulises programmis osales viis ettevõtet Eestist ja Lätist eesmärgiga tõsta arendustegevuse taset, valmistada ette välisturgudele sisenemiseks ja investeeringute kaasamiseks. Programmi korraldasid Tallinna Teaduspark Tehnopol koostöös Taani kiirendiga Accelerace, Tartu Biotehnoloogia Pargi ja Läti kiirendiga Enixus.

biolabor Tehnopolis2„Kiirendiprogramm on üles ehitatud nii, et ettevõtjad tegeleksid väga kontsentreeritult, väga selgelt püstitatud eesmärgi täitmise nimel, väga lühikese ajaperioodi vältel. Cognuse ja LabToWellness olid programmi läbimisel edukad ning heaks  näiteks, mida lühikese aja jooksul saavutada võib,“ kommenteeris Tehnopoli äriteenuste valdkonna juht Külle Tärnov.

Cognuse (www.cognuse.com) tegeleb aju taastusraviks mõeldud õppeprogrammide välja töötamise ja levitamisega. Ettevõtte kiirendiprogrammis osalemise eesmärgiks oli ennekõike kogenud nõuandjatega koostöös ärimudeli kiirmeetodil katsetamine ning esimeste klientide leidmine Skandinaavias.

„Olulisemad eesmärgid said Cognuse jaoks saavutatud. Oleme neurorehabilitatsiooni lahendustega edukalt turule jõudnud. Meie kliendibaasi kuulub 20 kliinikut, mille kaudu on teenus jõudnud 250-e patsiendini nii Eestis, Soomes, Saksamaal, USA-s kui Jaapanis,“ kommenteeris Cognuse tegevjuht Andres Mellik.

Laborite uuringutulemuste visualiseerimisele keskenduv ettevõte LabToWellness (www.labtowellness.com) on tänaseks müügi käivitanud ning rahvusvahelist haaret suurendama asunud.

biolabor Tehnopolis1„Kiirendiprogrammi meeskonna abiga oleme asunud läbirääkimistesse klientidega Eestist, Soomest ja Rootsist. Siinkohal on oluline mainida, et ligi 50% kogukäivest tuleb meil välisriikidest ning see number suureneb veelgi. Kiirendiprogrammist saime kasu oma toote täpsemaks sihtimiseks õigele klientuurile. Samuti saime korda teenuse pakkumiseks vajalikud juriidilised dokumendid, meeskonna töökorralduse ning tootearenduse põhimõtted,“ ütles LabToWellness juhataja Indrek Kask.

Kiirendiprogrammi raames viidi ettevõtted kokku tervisetehnoloogia tippekspertidega, kes osalesid igas ettevõttes meeskonna liikmetena. Lisaks loodi igale ettevõttele läbimõeldud tegevuskava, kohtuti potentsiaalsete klientidega ning esitleti ärimudelit valdkonna investoritele. Tulemuste mõõtmiseks ja eesmärkide seadmiseks toimusid ekspertkohtumised Riias, Kopenhaagenis ja Tallinnas.

Tervisetehnoloogia kiirendi järgmine voor ootab osalemistaotlusi kuni 20. novembrini, programm algab tuleva aasta jaanuarist.

Lisainfo SIIN!

Head Uudised GoodNews