1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tööinspektsioon avab nõustamiskontoreid
Tööinspektsioon avab nõustamiskontoreid

Tööinspektsioon avab nõustamiskontoreid

1428653_34995249Euroopa Sotsiaalfondi vahendite toel avab Tööinspektsioon käesoleval aastal 17s tõmbekeskuses oma nõustamisbürood. Tänu heale koostööle Põltsamaa linnavalitusega avatakse esimene neist juba 23. jaanuaril kohaliku päevakeskuse ruumides.

Tööinspektsiooni peadirektor Maret Maripuu selgitab: „Meie jaoks on oluline, et Tööinspektsiooni nõustamisbürood oleksid võimalikult paljudes Eestimaa tõmbekeskustes. Konkreetne linn või asula sõltub kohaliku omavalitsuse koostöövalmidusest.“

Nõustamisbüroodes hakkavad Tööinspektsiooni spetsialistid nõustama töötajaid ja tööandjaid töökeskkonda puudutavates küsimustes. Nõustamistegevuse eesmärgiks on pöörata rohkem tähelepanu mikro-, väikese ja keskmise suurusega ettevõtete nõustamisele, tõstmaks teadlikkust töövõime hoidmise ja parandamise võimalustest.

Maripuu sõnul on oluline, et nõustamisteenus oleks võimalikult hästi kättesaadav. „E-lahendusele lisaks on oluline pakkuda ka silmast silma nõustamise võimalusi. Tulles inimestele lähemale, hoiame kokku tööandjate ja töötajate aega ning raha.  Ennetus on alati odavam kui tagajärgedega tegelemine, seetõttu peab Tööinspektsioon olema nõuandev koostööpartner kõikidele, kes soovivad töökeskkonda paremaks muuta,“ räägib Tööinspektsiooni juht.

Lisaks Tööinspektsiooni büroodes ja kontorites toimuvatele vastuvõttudele (täpsem info on Tööinspektsiooni kodulehel www.ti.ee) saab töökeskkonnaalastele küsimuste kohta nõu küsida ka infotelefonil (640 6000), mis töötab igal tööpäeval kell 9.00–16.30. E-kirju on võimalik saata jurist@ti.ee.  Lisaks saab tööelu puudutavatele küsimustele vastuseid Tööelu portaalist www.tööelu.ee.

 

Head Uudised GoodNews