1. Avaleht
  2. Majandus
  3. TREV-2 Grupp avas Harkus Baltimaade moodsaima asfalditehase
TREV-2 Grupp avas Harkus Baltimaade moodsaima asfalditehase

TREV-2 Grupp avas Harkus Baltimaade moodsaima asfalditehase

Eesti juhtivasse taristuehituse kontserni TREV-2 Grupp kuuluv ABT Revador avas neljapäeval Harkus Baltimaade moodsaima asfalditehase, mis võimaldab korraga toota kuni nelja erinevat asfaldisegu.

AS-i TREV-2 Grupp juhatuse esimehe Erki Mölderi sõnul loob Hiinast tarnitud CL-3000 asfalditehas võimaluse teenindada teedeehituse kõrgperioodil erinevate vajadustega teedeehitajaid.

“Tehase tootmisvõimsus on kuni 240 tonni tunnis ning üheaegselt on võimalik toota kuni nelja erinevat asfaldisegu,” lausus Mölder. “Tänu sellele suudab ABT Revador logistiliselt väga efektiivselt ja kiiresti klientidele vajaminevaid asfaldisegusid pakkuda.”

Uue asfalditehase tarnis Hiina-Kanada ühisettevõte Ca-Long Engineering Machinery. Tehase avamisel lausus ettevõtte juhatuse esimees Hao Zhifu, et ettevõte peab TREV-2 Grupile tarnitud tehast ka enda tulevikku silmas pidades teetähiseks.

“See tööstusharu on Hiinas viimastel aastatel väga kiiresti arenenud,” lausus Hao Zhifu. “ABT Revadori tehas on meie jaoks esimene, mille oleme tarninud Euroopa Liidu liikmesriiki ja usume, et suudame seda kogemust ka tulevikus Euroopa turul kasutada.”

Ca-Long Engineering Machinery tarnis CL-3000 asfalditehase kokku 31 merekonteineris, mis toodi Eestisse laevaga Hiinast Tianjini sadamast. Tehase paigaldas ABT Revadori tootmisüksuse meeskond, samuti olid paigaldamisel abiks spetsialistid Hiinast.

TREV-2 Grupi koguinvesteering asfalditootmise moderniseerimisse uue tehase ja ABT Revadoris täisosaluse omandamise näol ulatus enam kui miljoni euroni. 1999. aastal asutatud ABT Revador on alates loomisest tootnud üle miljoni tonni erinevaid asfaldisegusid. Ettevõtte senine, Ukrainast pärit asfalditehas on kavas utiliseerida.

Head Uudised GoodNews