1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Tulevik võib arvutite asemele tuua tahveltelefonid
Tulevik võib arvutite asemele tuua tahveltelefonid

Tulevik võib arvutite asemele tuua tahveltelefonid

Phablet (1)Möödunud kuu lõpus jõudis Eestis müügile uusim phabletiks ehk tahveltelefoniks liigitatav Samsung Note 4. Samsungi esindaja sõnul on aastate jooksul nõudlus tahveltelefonide järele jõudsalt kasvanud, mistõttu võivad tahvelarvuti ja nutitelefoni hübriidseadmed paari aasta pärast ostetavuselt nutitelefone edestada ning vähehaaval isegi arvuteid asendada.

Samsung Electronics Baltics telekommunikatsioonijuhi Maris Kikansi sõnul on tahveltelefonide näol tegemist seadmega, mis ühendab endas nutitelefoni ja tahvelarvuti paremaid omadusi. „Näiteks uusim tahveltelefon turul, Samsung Note 4, erineb tavalisest nutitelefonist eelkõige suurema ekraani ja tahvelarvutile omase võimsuse poolest, mistõttu on sellega mugav töötada – e-kirju saata, tekste koostada. Selle vahendi funktsionaalsus on suhteliselt piiramatu,” ütles Kikans.

Phablet (2)Turu-uuringufirma GfK ja Samsungi poolt läbi viidud, inimeste töötamisharjumusi analüüsivast uuringust Samsung LIVING Business selgub, et enamik inimesi Baltimaades kasutab tööks ja ka isiklikuks tarbeks sama nutiseadet – Eestis koguni 78 protsenti elanikest. Kikansi sõnul on tahveltelefonide kasvavas populaarsuses „süüdi” inimeste nõudlus multifunktsionaalse vahendi järele. „Telefonid on pelgalt helistamiseks mõeldud seadmest arenenud millekski palju võimekamaks, osaliselt suudavad nad juba praegugi arvuteid asendada. Võimalik, et tulevikus muutuvad nad ainsaks vahendiks, mida vajame,” ütles Kikans.

Kikansi sõnul on tehnoloogia areng suurendanud inimeste mobiilsust ning üha suurenev liikuvus julgustab omakorda tehnoloogiaettevõtjaid aina funktsionaalsemaid vahendeid tootma. „Inimesed kasutavad sama vahendit nii tööks kui ka isiklikeks toiminguteks, sest see annab neile suurema vabaduse ning muudab nad produktiivsemaks. Antud trend loob aga uued nõudmised nutiseadmetele, mistõttu ongi tekkinud hübriid telefonist ja tahvelarvutist,“ selgitas Kikans.

Phablet (3)Praegu uusim tahveltelefon turul, Samsung Galaxy Note 4, on mõeldud liikuvale inimesele. „Samsungi uusima tahveltelefoni suur ekraan võimaldab lihtsat mitmikvaadet ja väga kerge on liikuda erinevate avatud akende vahel, näiteks samaaegselt kirjutada e-kirja ja suhelda sõpradega sotsiaalvõrgustikus. Lisaks trükkimisele ja kirjutamisele lubab telefoni Snap Note rakendus kasutajal pildistada märkmeid paberil või tahvlil ja need lihtsalt oma seadmes S Note’iks muuta. Seadmel on ka kiirlaadimisvõimalus, mis võimaldab seadet vajadusel laadida 43% kiiremini. Kui laadimiskohta ei ole parasjagu läheduses, on võimalik lülitada sisse telefoni säästurežiim,“ loetles Kikans.

Kui 2011. aastal oli phabletite ehk tahveltelefonide turumaht globaalsel turul vaid 1%, siis sel aastal on nende hiigeltelefonide turumaht Strategy Analytics andmetel kasvanud juba 24%-le.

Head Uudised GoodNews