1. Avaleht
  2. Toode
  3. Tunnustus! Põlvamaa Rohelisema märgi pälvis 11 toodet
Tunnustus! Põlvamaa Rohelisema märgi pälvis 11 toodet

Tunnustus! Põlvamaa Rohelisema märgi pälvis 11 toodet

Tänavu kümnendat juubeliaastat tähistav Põlvamaa „Rohelisem märk” sai kandjaid tublisti juurde. Kokku pälvis kvaliteedimärgise 11 toodet, mille hulgas on nii käsitööehteid, ilutooteid kui ka mahe küülikuliha. Häid Põlvamaa tooteid jagub igale maitsele.

Põlvamaa Rohelisema Märgi uued tooted

Märgikandjatega liitus kolm uut tootjat: MTÜ Aade puidust kaelaehetega, FIE Irja Suvisild kolme salviga ning Parring ja Parring OÜ meega. Kohalikust puidust ja puidujääkidest meisterdab kaelaehteid Räpina kandi kunstnik Deivi Org, tuntud ka nimega Monica del Norte. Samast piirkonnast tuleb Inge Parringu eestvedamisel Jõhkasoo talu mesi, mida toodetakse tagasihoidlikus koguses, kuid ehk ongi olulisem see, et nende kaheksat mesitaru ümbritsevad mahepõllud. Põlva vallast pärinevad enamus Irja Salvides kasutatavad ravimtaimed. Edaspidi kannavad märki määrded nimedega Elujõusalv, Imesalv ja Kuusevaigusalv.

Põlvamaa Rohelisema märgi sai Taevaskoja Meejaam OÜ uus toode – jahutatud ja vaakumpakendanud maheküülik. Õrna konsistentsiga, pehme, peenekiuline ja marmorjas ilma lõike- ja torkehaavadeta küülikuliha on eelnevalt kasvatatud Taevaskoja puhtas looduskeskkonnas. Siret Solniku sõnul on ka küülikute sööt põlvamaine ning lõpusirgel on mahemärgise taotlemise protsess.

Ala Juusa talu Kanepi vallast pälvis Rohelisema märgi arooniasiirupile, mis on valmistatud oma talu marjadest. Siirup on tehtud põlvest-põlve pärandatud retseptiga, millele lisab omapära kirsilehtede tõmmis. Märgiga tunnustati ka punase sõstra siirupit ja maasika-arbuusimoosi. Viimase valmistamisel on kasutatud põlvamaiseid maasikaid, millele värskust ja eksootilisust lisab arbuus. Kõlleste Garlic OÜ on toonud turule põlvamaise küüslaugupulbri, mis koosneb 100% küüslaugust ja on küüslaugufännide poolt juba soojalt vastu võetud. Mooste Kalaköögi toodangust omistati märk nende populaarsemale tootele – tarrendis vikerforellile.

Häid põlvamaiseid tooteid leiab Põlvamaa „Rohelisemat märki” otsides, näiteks kauplustest ja laatadelt või võttes ühendust otse tootjaga. Paljud põlvamaised tooted on saadaval Põlva Tarbijate Ühistu kauplustes. Põlvamaa Rohelisema märgi kohta leiab rohkem infot kodulehelt www.polvamaine.ee.

Head Uudised GoodNews