1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Ukraina koolitaja Anna Levitševa aitab heita pilgu äri modelleeerimise maailma
Ukraina koolitaja Anna Levitševa aitab heita pilgu äri modelleeerimise maailma

Ukraina koolitaja Anna Levitševa aitab heita pilgu äri modelleeerimise maailma

Anna Levitševa
Anna Levitševa

Esmakordselt jõuab Eestisse huvitav ja vajalik aastane koolitusprogramm, milleks on Ukrainast pärit Anna Levitševa äri modelleerimine ja mille I moodul leiab aset juba 23. – 25. septembril, reedel, laupäeval ja pühapäeval kell 10.00 – 18.00 Tegu on arendava kursusega inimestele, kes soovivad oma äri edukalt juhtida ning see on vene keeles, eestikeelse tõlkega.

Kursus on põhjalik

Kogu kursus koosneb viiest kolmepäevasest seminarist. Pärast viie mooduliga programmi läbimist väljastatakse osalejatele arendava ärimodelleerimise kursuse lõpetamise tunnistus. Koolitusele on oodatud konstellöörid (süsteemse paigutuse läbiviijad) ja süsteemdisainerid, ettevõtete omanikud ja tippjuhid, ärialase nõustamise spetsialistid, treenerid (coach` id) ja politoloogid, aga ka kõik, kes tahavad alustada ettevõtlusega ja arendada olemasolevat äri ning kes otsivad uusi instrumente äri arendamiseks.

Mida saab kursusel õppida

Koolituse programmis on meetodi ajalugu, organisatsiooni konstellatsiooni klassikalised mudelid; äri modelleerimise alused – põhimõtted ja lähenemise viisid ärimudeli loomisel; varjatud ja avalike seoste tulemusena äri ainulaadsus ja süsteemsus; mida tahetakse muuta, mida saab muuta ja mida ei saa muuta; analüütiliste mudelite ja fenomenoloogse meetodi süntees; mitteanalüütilised meetodid otsuste vastuvõtmiseks informatsiooni puudumisel; välistingimuste ja siseprobleemide vaheline tasakaal; muutuste kord äris ja nende ökoloogilisus ärile; äri terminid ja nende kasutamine mudeli lugemisel ja tõlgendamisel; äri erinevate suundade ja tegevusvaldkondade modelleerimine; äriprojektide modelleerimine erinevatel etappidel; individuaalse konsulteerimise mudelid, meetodid ja instrumendid; juhi isiksuse mõju otsustele ja ärile; unistuste teostamine: strateegiate väljatöötamine; prognoosimine – võimalused, raskused ja tulevikuväljavaated; uuringu instrumendid äri modelleerimises; uued lähenemised äri analüüsimisel, loomisel ja  edendamisel; võimete arendamine ainulaadsete, irratsionaalsete ärilahenduste leidmiseks; instrumendid ettevõtjatele ja ärile.

Anna Levitševa tutvustab ennast

Kursuse juht Anna Levitševa räägib endast järgmist: “On kujunenud nii, et kogu mu elu on ühel või teisel moel seotud süsteemidega. Haridus – Harkovi Lennundusinstituut insener-süsteemitehniku erialal. 1984-2007. aastatel läbisin tee lihtsast insenerist projektijuhiks juhtimissüsteemide juurutamise erialal Ukraina ettevõtetes. Praktiline kogemus koosneb juhtimissüsteemide loomisest. Tavapäraste analüütiliste ja tehniliste vahenditega nende ülesannete lahendamisel jäi alati kummitama rahulolematuse ja lõpetamatuse tunne. Siis tutvusin süsteem-fenomenoloogilise lähenemisviisiga, sain täiendava väljaõppe struktuuriliste ja organisatsiooniliste paigutuste erialal, lisandus äri ülesehitamine traditsiooniliste meetoditega ja ärijuhtimise mõistmine. Kõik see viis mind sellise meetodini nagu äri modelleerimine.

Alates 2011. aastast on mu tööks erinevate ettevõtete ja omanike äriline konsulteerimine. Osalemine A. Zelinski juhitud süsteemse modelleerimiskeskuse “Master” töödes ja uurimistes andis mulle võimaluse saada kogu süsteemse modelleerimise programmi kaasautoriks, ärimodelleerimise õppeprogrammi otseseks väljaarendajaks ja kõikide arenevate süsteemsete äri modelleerimiskursuste asjatundjaks. Tööd, uurimised ja avastused jätkuvad. Teadlike kohtumisteni, armsad sõbrad!”

Veel infot

Iga moodul sisaldab üldist toetatavat teoreetilist kontseptsiooni, kontseptsioonide uuringut fenomenoloogia lähenemise abil, osaleja praktilist tööd vastavalt programmile. Mooduli hind: 300 eurot, kuni kaks nädalat enne kursuse algust tasumisel 270 eurot. Soovijatel võimalus tulla seminarile ka üheks päevaks konkreetse probleemi lahendamiseks, hind 120 eurot. Saada osalemissoov e-posti aadressile: info@taevasjamaa.ee ja lisa ka oma kontaktid, et saaksime sinuga ühendust võtta ja täiendavat infot ning juhiseid saata.

Moodulite ajad

18. – 20. november kell 10.00 – 18.00 II moodul – mudelid ja vahendid
27. – 29. jaanuar kell 10.00 – 18.00 III moodul – koordinaatne modelleerimine
10. – 12. märts kell 10.00 – 18.00 IV moodul – analüüsi ja prognooseerimise mudelid
28. – 30. aprill kell 10.00 – 18.00 V moodul – reaalsuse modelleerimine

Rohkem infot leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews