1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Üle-eestilisest majandusviktoriinis võtab osa rekordilised 2400 noort
Üle-eestilisest majandusviktoriinis võtab osa rekordilised 2400 noort

Üle-eestilisest majandusviktoriinis võtab osa rekordilised 2400 noort

JA Eesti ja EBS-i korraldavad juba mitmendat aastat ühte suurimat võistlust – Creatloni ehk üle-eestilist ettevõtlusteemalist meeskonnamängu, mis kestab oktoobrist märtsini ning mille jooksul tuleb 7.-9. klassi noortel näidata nii oma loovust, ettevõtlusteadmisi kui ka meeskonnas mängimise võimeid.

Tänasega algas Creatloni esimene etapp, milleks on online viktoriin. Seekord võtab sellest osa rekordiliselt suur hulk noori. Ülesandeid on täitmas 2400 õpilast, kes esindavad kokku 89-t kooli.

Creatlon koosneb kokku kolmest etapist: individuaalsest netiviktoriinist, kuu aja jooksul lahendatavast neljast komplekssest ülesandest, mis tuleb lahendada meeskondadena ning loovuse ülesandest, mille täpne sisu avaldatakse alles jaanuaris. Aega seda lahendada on kuni 12. märtsini.

JA Eesti partnersuhete juht Kersti Loor selgitas, et võistluse jooksul saavad õpilased mänguliste ülesannete kaudu muuhulgas esmase ülevaate näiteks eelarve koostamisest, reklaamindusest ja väikeettevõtja igapäevastest otsustest. Lisaks õpivad osalejad mängu jooksul palju oma kodukoha ettevõtlusest ning peavad end loovalt proovile panema. Ülesanded on seotud ka teiste koolis õpetatavate ainetega, nagu emakeel (intervjuu tegemine, uudise kirjutamine jms) ja matemaatika (uuringumeetodid).

Kolmele parimale meeskonnale on EBS-i gümnaasiumilt ka päris korralikud auhinnad – lennureis ja ärimehele vääriline päev ühel Eesti saarel. Lisaks saavad võitjad endale tasuta õppekoha aastaks EBS Gümnaasiumi ettevõtlusklassis.

Head Uudised GoodNews