1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Ülemiste keskus saab endale LIDO restorani
Ülemiste keskus saab endale LIDO restorani

Ülemiste keskus saab endale LIDO restorani

Lido1Laienevas Ülemiste keskuses avatakse 2014. aasta sügisel teine LIDO restoran Eestis. Uues söögikohas on 300 istekohta ja pinda üle 1400 ruutmeetri. Ülemiste keskuse uue järgu valmimisega suureneb keskuse toitlustuse osakaal rohkem kui kahekordseks.

“Ülemiste keskuse laiendusega on meil üheks eesmärgiks suurendada ka oluliselt toitlustuse osakaalu,” ütles Ülemiste keskuse tegevdirektor Guido Pärnits. “LIDO’l on meie jaoks sobiv kontseptsioon ja kindel kvaliteet, mis sobivad suurele perekeskusele. Kaubanduskeskused muutuvad järjest enam vaba aja veetmise kohtadeks, kus pidevalt suureneb toitlustuse osakaal. Toitlustus teatavasti on maailmas meelelahutus number 1,” lisas Pärnits.

Lido2Lisaks praegustele söögikohtadele avatakse peale LIDO Ülemiste keskuses veel Sushi Cafe, BabyBack ja veel mõned väiksemad kohvikud.

“Soovime tutvustada Lätit laiemalt, seetõttu töötasime välja LIDO järgmise viie aasta äriplaani,” ütles LIDO tegevdirektor Rita Auzia. “Uue kontseptsiooni kohaselt avame rohkem uusi restorane väljaspool Lätit. Hetkel on meil üks restoran Eestis, mis tegutseb edukalt juba alates 2009. aastast. See näitab, et meie naabritele meeldib samuti meie traditsiooniline köök. Just seetõttu avame varsti Eestis veel ühe LIDO bistroo,” lisas Auzia.

Ülemiste keskuses avatav LIDO on uue bistroo kontseptsiooniga, mida kasutatakse ka eelmisel kuul avatud Läti ostukeskuses Domina – sisekujunduses on kasutatud nii traditsioonilisi kui ka moodsaid elemente. LIDO põhikomponendid hoitakse siiski sama – kvaliteetne toit, soodne hind, lai menüü, värske tooraine ning avatud köök, kus kõik külastajad saavad näha toidu valmimist.

Teine ehitusjärk hõlmab endas 32 000-ruutmeetrise uue osa, uue peasissepääsu ja kolmekorruselise parkimismaja rajamist. Samuti saab kogu senine, olemasolev keskus uue, kaasaegse ilme. Peale Ülemiste Keskuse teise järgu valmimist 2014. aasta oktoobris saab seal olema 95 000 ruutmeetrit üldpinda, ligikaudu 60 000 ruutmeetrit renditavat pinda, 210 kauplust ja restorani. Jätkuvad enamus praegusi rendilepinguid, kuid lisaks on rendilepingud sõlmitud ka uute rentnikega: H&M, Reserved, Mojito, Sinsay, Next, Desigual, Guess, Terranova, United Colours of Benetton, The Pier jt. Praeguseks on rendilepinguga kaetud 85% uue ehitusjärgu pindadest.

Ülemiste keskus (avatud 2004. a.) on perekeskus, mis pakub oma kaupu ja teenuseid enam kui 150 erinevale kauplusele ja teeninduskohale. Ülemiste keskuse omanik ja arendaja on Linstow AS (Norra), mis haldab ja arendab ärikinnisvara Baltimaades (sh 6 kaubanduskeskust Lätis), Norras, Portugalis, Rootsis ja Venemaal. Eestis kuuluvad Linstow’le lisaks Ülemiste keskusele Radisson Blu Hotell Olümpia ja Park Inn Central Tallinn. Linstow kuulub investeerimisfirmale Awilhelmsen AS-ile.

Head Uudised GoodNews