1. Avaleht
  2. Teenus
  3. UUDNE NUTILADU I Kookon koostöös Cleveroniga lansseeris uudse nutilao täisteenuslahenduse
UUDNE NUTILADU I Kookon koostöös Cleveroniga lansseeris uudse nutilao täisteenuslahenduse

UUDNE NUTILADU I Kookon koostöös Cleveroniga lansseeris uudse nutilao täisteenuslahenduse

Kookon Nutilaod ja tehnoloogiaettevõte Cleveron lansseerisid täna esimese nutilao täisteenuslahenduse, püstitades esimese pakiautomaadi Ülemiste Kookoni laokompleksi. Laomajanduse ning pakiautomaadi ühendamine muudab kauba vastuvõtmise ja väljastamise turvalisemaks ning hoiab kokku nii aja- kui ka inimressurssi.

Kookoni juhatuse liikme Rait Minumetsa sõnul sündis idee tuua Cleveroni pakiautomaat Kookon Nutilao juurde klientide tagasisidest, kes üha sagedamini väljendasid vajadust veelgi mugavama süsteemi järele, kuidas saadetisi lao juures vastu võtta või väljastada. „Kuigi Kookoni laod on täielikult distantsilt juhitavad läbi mobiiliäpi ning vaid ühe nupuvajutusega saab avada laoukse kullerile, koostööpartnerile või kliendile, siis tihtilugu eeldab see kliendi soovil siiski töötaja kohalolu. Võimaldamaks täielikult mehitamata saadetiste üleandmist, tekkis idee paigaldada nutilao juurde pakiautomaat, mis lihtsustab veelgi enam tööprotsesse ja aitab tõsta efektiivsust,“ lausus Minumets, lisades, et esimene pakiautomaat paigaldati Kookoni Ülemiste lao juurde ning lähiajal on soov laieneda teenusega kõikidesse Kookoni nutiladudesse. Minumets tõi välja, et Kookoni nutiladude klientideks on peamiselt edumeelsed ettevõtted, kelle jaoks ladu ei ole ainult asjade hoiustamiseks, vaid ettevõtte igapäevaseks opereerimiseks.

Cleveroni projektijuhi Arti Küti sõnul on Kookoniga loodud lahendus Cleveroni jaoks esmakordne. „Cleveronil on küll kliente USA-st Uus-Meremaani, kuid Kookon on meie jaoks esimene laoteenust pakkuv ettevõte kogu maailmas, kes pakiautomaati sel moel kasutama hakkab. Olime positiivselt üllatunud, kui Kookon soovis pakiautomaati Cleveron 351 enda klientide igapäevatöö lihtsustamiseks ja saadetiste vastuvõtmiseks. Meie pakiautomaatidel on olemas erinevaid kasutusvõimalusi, need ei pea olema ainult logistikafirmade pakipunktid, kuid sageli ei osata eri ärimudelite peale tulla. Kookoni lahendus annab tunnistust tegijate avatud mõtlemisest ja innovaatilisest tegutsemisest,“ lausus Kütt.

Tuleviku laomajanduse standard

Pakiautomaadi opereerimiseks, tellimuste vastuvõtmiseks ja saatmiseks, on Kookoni nutirakendus integreeritud Cleveroni tarkvaraga, võimaldades kõik laomajanduse ning tarnega seotud toimetused teha ära ühes rakenduses. „Hetkel jälgime pingsalt, milliste funktsioonide jaoks kliendid pakiautomaati kõige rohkem vajavad, kui tihti seda kasutatakse ja millise suurusega pakke üle antakse. Tagasisidest tulevalt soovime teenust veelgi edasi arendada, vastamaks klientide ootustele,“ ütles Minumets. Lähiajal on plaanis testida ka pakiautomaadi kullerteenusega integreerimist.

Kookoni asutaja tõi välja, et kuigi pakiautomaat loodi esmajoones lao juurde sooviga võimaldada olemasolevatele klientidele täislahendust, siis kindlasti annab teenus tõuke ka  kohalikule e-kaubandusele. „Ladu ja pakiautomaat ühes on iga e-poe omaniku unistus, kuna kõik tellimused saab komplekteerida ning koheselt üle anda. Loomulikult tekib nii võimalus ka klientidele, kes saavad kaubale pakiautomaati ise järele tulla, kiirendades veelgi enam tarneaegu ja hoides kokku kohale toimetamise kulult,“ selgitas Minumets. Kookoni praktika näitab, et inimesed on üha rohkem valmis kaubale ise järele minema, kui see ei sõltu poe lahtiolekuaegadest ning on soodsam valik.

Minumets ning Kütt usuvad, et tulevikus on nutilao ja pakiautomaatide lahendus laomajanduses nii-öelda standard, kuna üha enam soovitakse mugavust ning aja- ja ressursisäästu. „Nii äritegevuses kui ka kogu ühiskonnas liigume üha enam täisteenuslahenduste poole, mis on turvalised, lihtsasti kasutatavad ning muudavad äritegevust efektiivsemaks,“ lausus Minumets.

Esimene Kookon Nutiladu loodi 2016. aastal, tänaseks on ühtekokku neli laokompleksi Ülemistel, Laagris, Tänassilmas ja Lennuradaris. Lähiajal on plaanis luua juurde veel 4–5 nutilaokompleksi.

Head Uudised GoodNews