1. Avaleht
  2. Toode
  3. Uues Sandouville’i tehases hakatakse tootma uut Renault Traficut
Uues Sandouville’i tehases hakatakse tootma uut Renault Traficut

Uues Sandouville’i tehases hakatakse tootma uut Renault Traficut

Renault_58421_global_enSel aastal 50. sünnipäeva tähistav täieliku muutuse läbinud Sandouville’i tehas alustab oma ajaloos esmakordselt tarbesõidukite tootmist. Valmistama hakatakse uut Renault Traficut ning kõrgendatud katusega Opel/ Vauxhall Vivarot.

1964. aastal avatud Sandouville’i tehase ümberehituseks investeeriti 230 miljonit eurot ning ehitus kestis kolm aastat. Algusest peale sõiduautodele spetsialiseerunud tehas hakkab edaspidi keskenduma väikeste tarbesõidukite tootmisele. Kõige silmapaistvamaks mudeliks tootmises saab olema uue põlvkonna Trafic, mille abil loodab Renault kindlustada oma liidripositsiooni Euroopa väikeste tarbesõidukite turul.

RenaultGroup_58595_global_en“Sõiduautode asemel tarbesõidukite tootmise alustamine on Sandouville’i tehase ajaloos ülimalt oluline tööstuslik sündmus,” ütles Sandouville’i tehase direktor Jérome Moinard. “Vaatamata sellele, et tehas tähistab sel aastal oma 50. sünnipäeva, tähendavad kolm aastat tööd ja 230 miljoni euro investeerimine, et tehas on otsekui uus. Tehas on pöördepunktis, sulgedes ühe peatüki ning alustades uut. Personali jaoks on see eelkõige põhjus uhkuse tundmiseks ning ühtlasi märk kindlast tulevikust,” lisas Moinard.

“50 aasta jooksul on Sandouville’i tehas välja arendanud unikaalse oskusteabe esinduslike sõiduautode tootmises, pannes erilist rõhku kvaliteedile,” ütles Renault’ väikeste tarbesõidukite osakonna juht Ashwani Gupta. “Seda kasutame ära esitledes uut Traficut, mille kliendid on eriti nõudlikud tajutava kvaliteedi, mugavuse ja vastupidavuse osas. Uue Traficuga pakub Renault modernset, mugavat ja veelgi praktilisemat, tõelist „kaubikut eluks“. Selle uue mudeliga teeb Sandouville suure sammu edasi, asudes valmistama tarbesõidukeid, ning mängib niimoodi suurt rolli Renault’ liidrikoha tugevdamises Euroopa väikeste tarbesõidukite turul.”

Alates 1998. aastast väikeste tarbesõidukite turu liidri Renault’ jaoks võtmetähtsusega Sandouville’i tehase ehitustööd algasid tänu aina kasvavale nõudlusele autode turul 1963. aasta lõpus. Tehas sai asukohaks geograafiliselt strateegilise paiga: Seine’i jõe kaldal Le Havre’i sadama läheduses. Viimase 50 aasta jooksul on Sandouville’s valminud enam kui kaheksa miljonit sõidukit.

Head Uudised GoodNews