1. Avaleht
  2. Toode
  3. Uus Mercedes-Benz Sprinter toob kaubikuturu kõige täiuslikumad juhiabisüsteemid
Uus Mercedes-Benz Sprinter toob kaubikuturu kõige täiuslikumad juhiabisüsteemid

Uus Mercedes-Benz Sprinter toob kaubikuturu kõige täiuslikumad juhiabisüsteemid

Äsja Eestisse jõudnud uus Mercedes-Benz Sprinter pakub mitut juhiabisüsteemi, mida esitletakse kaubikutel esmakordselt. Uue Sprinteri kütusekulu on oma klassi parim, alates vaid 6,3 liitrist 100 kilomeetri kohta.

printer on esimene kaubik maailmas, millel on standardvarustuses külgtuule-assistent. Valikv arustuse hulka kuuluvad uued aktiivse turvalisuse süsteemid nagu kokkupõrke vältimise süsteem, pimenurga-assistent, kaugtule-assistent ja sõiduraja-assistent. Loomulikult on endiselt kõigi Sprinterite varustuses viimistletult töötava elektrooniline stabiilsusprogramm (ESP ® ), mis aitab tagada turvalisuse ka keeruliste (sh talviste) teeolude korral.

Kütusekulu alates 6,3 l / 100 km teeb Mercedes-Benz Sprinterist ökonoomseima kaubiku oma klassis. Mootorivalikus on nii nelja- kui kuuesilindrilised diisel-jõuallikad, mille võimsus jääb vahemikku 70 kuni 140 kW (95 – 190 hj). Mootorid on senisest ökonoomsemad ning vaiksemad. Alternatiivina diiselmootoritele võib Sprinteri varustada 1,8-liitrise töömahuga 115 kW (156 hj) võimsust arendava bensiinimootoriga. Lisaks on Sprinter saadaval maagaasil töötava jõuallikaga. Mootorid on saadaval nii Euro VI kui Euro V versioonis. Käigukastide valikus on kuuekäiguline manuaalkäigukast ja seitsmekäiguline automaatkäigukast.

printeri välimus on oluliselt uuenenud: kõige silmajäävamateks elementideks on uue disainiga mootorikate ja esi-kaitseraud ning uue välimusega esi- ja tagatuled. Nüüdsest on Sprinter saadaval seitsmes uues värvitoonis.

Juhi töökohal on säilinud varasematelt mudelipõlvkondadelt tuttav funktsionaalsus. Parandatud on ergonoomikat, istmed on asendatud senistest veelgi mugavamatega.

Et Sprinteri eeliseid tutvustada, toob Silberauto värske kaubiku proovisõidunädalateks kõigisse oma suurematesse esindustesse, kus huvilistel on võimalik saada uue Sprinteri kasutusvõimaluste kohta lisainfot ning viia kaubik tavalisest pikemale ja põhjalikumale (kokkuleppel kliendinõustajatega muuhulgas oma ettevõtte igapäevaülesannete täitmisega seotud) proovisõidule.

Proovisõidunädalad toimuvad:

2. – 8. septembril Pärnus
9. – 15. septembril Rakveres
16. – 22. septembril Maardus
23. – 29. septembril Tartus
30. septembril – 6. oktoobril Viljandis

Lisainfo proovisõidunädalate kohta veebilehelt:  http://www.mercedes-benz.ee

Mercedes-Benz Sprinteri uudsed juhiabisüsteemid:

Külgtuule-assistent kasutab elektroonilise stabiilsusprogrammi (ESP®) sensoreid,
tuvastab tugevad külgtutuule puhangud ja korrigeerib vastavalt kogutud andmetele pidurite abil sõiduki trajektoori. Külgtuule-assistent aitab vältida valitud trajektoorilt kõrvale kaldumist ning vähendada õnnetusse sattumise riski.

Esimest korda ajaloos kuulub suure kaubiku varustusse radartehnoloogial baseeruv kokkupõrke vältimise süsteem (CPA). See hoiatab sõidukijuhti liiga väikese pikivahe eest ees sõitva sõidukiga, andes ohust märku visuaalselt ning kui oht on tõsine, ka helisignaaliga. See võimaldab sõidukijuhil õnnetuseohule reageerida – ekspertide hinnangul oleks kuni viiendik kõigist tagant otsasõitudest CPA või mõne muu sarnase süsteemi kasutamise korral välditavad.

amuti kasutatatakse Sprinteril esmakordselt selles kaubikuklassis juhi jaoks pimenurka sattunud sõidukitest hoiatavat pimenurga-assistenti. Selleks on kaubik varustatud nelja spetsiaalse radarsensoriga. Kiirusel üle 30 km/h süttib pimenurka jäävate sõidukite tuvastamisel kaubiku küljepeeglis punane hoiatustuli. Kui juht annab hoiatusele vaatamata suunamärguande, hoiatab süsteem teda täiendavalt helisignaaliga.

Sõiduraja-assistent aitab vältida tahtmatult sõidurajalt välja kaldumist. Multifunktsionaalne kaamera (juhib ka kaugtule-assistenti) tunneb ära sõiduradade äärejooned ning hoiatab juhti tahtmatust rajalt välja kaldumisest visuaalselt ja akustiliselt. Seejuures suudab süsteem tuvastada tahtlikud sõiduraja vahetused.

Kaugtule-assistent lülitab pimeda ajal vastutuleva liiklusvooga arvestades lähituled ümber kaugtuledeks ja vastupidi.

Head Uudised GoodNews