1. Avaleht
  2. Majandus
  3. UUS RAAMAT I LHV „Pangasaladus“ nüüd kõigile kättesaadav
UUS RAAMAT I LHV „Pangasaladus“ nüüd kõigile kättesaadav

UUS RAAMAT I LHV „Pangasaladus“ nüüd kõigile kättesaadav

LHV-l täitus mullu 20 tegutsemisaastat ning sel puhul on kodumaise finantskontserni sünni- ja kujunemislugu pandud ka kaante vahele. Eero Epneri kirjutatud teos „Pangasaladus“  on nüüd kättesaadav nii paberraamatuna, e-raamatuna kui ka peagi audioraamatuna.

„Pangasaladus“ on hoogne tõsielu sündmustel põhinev raamat, mis räägib põneva loo LHV sünnist, kahekümnest tegevusaastast ja kujunemisest tänaseks finantskontserniks. Näiteks saad raamatust teada, kuidas kohtusid esimest korda Rain Lõhmus ja Andres Viisemann, mille leidsid vargad LHV pangakontorist varastatud seifist jpm põnevat.

Tänu mahukatele intervjuudele, sündmuste keskel olnud inimeste kirjeldustele ja faktitäpsuse tähtsustamisele on kokku saanud LHV ajaloo tõetruu ülevaade, millele lisatud ka annus ilukirjanduslikku vürtsi. Täiendavalt lisavad raamatule väärtust Joonas Sildre suurepärased koomiksid.

LHV Panga juhatuse esimehe Erki Kilu sõnul on see raamat kõigile neile, keda huvitab, kuidas üks Eesti jaoks oluline ettevõte on üles kasvanud ja kuidas see töötab. „Raamatut ajendas kirjutama soov talletada ja anda edasi huvitavaid lugusid, mis on meile aja jooksul kogunenud. Inimesed, kes on praegu LHV-s või kes tulevad siia edaspidi, võiksid leida siit väga palju äratundmisrõõmu, aga ka seni kuulmata lugusid. Raamatut koostades pidasime tähtsaks kvaliteeti. See raamat on aus ja kirjutatud nii, nagu on elu,“ lausus Kilu.

Teose muudavad eriliseks kümned ainulaadsed intervjuud LHV asutanud, seal töötanud ja sellega seotud inimestega, kes pajatavad seni rääkimata lugusid panga ajaloost, oma elust, tegemistest, veidrustest ja mõttemaailmast.

Raamat valmis vahetult enne koroonaviiruse puhangut ja eriolukorra kehtestamist Eestis. Tänaseks on valminud „Pangasaladusest“ ka e-raamat ja augusti esimesel poolel lisandub raamatu audioversioon, mille on sisse lugenud Juhan Ulfsak.

Trükiversiooni raamatust on kõigil huvilistel võimalik osta LHV Tallinna ja Tartu kliendikontorist hinnaga 25 eurot. E-raamatu saab soetada ligi 15 euroga kõikide suuremate raamatupoodide e-poest.

Head Uudised GoodNews