1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Uuskasutuskeskus avab kümnenda kaupluse​
Uuskasutuskeskus avab kümnenda kaupluse​

Uuskasutuskeskus avab kümnenda kaupluse​

puhvetkapp_redesignUuskasutuskeskus avab 28.novembril kell 10:00 Liivalaia tänaval (Liivalaia 29) oma kümnenda keskuse. Lisaks kasutatud esemetele müüakse uues kaupluses esmakordselt ka vanadest asjadest ümberdisainitud esemeid.

“Tahame anda kasvulava karakteriga brändidele, kes massilise juurdetootmise asemel hoopis juba olemasolevale uue väärtuse annavad,” põhjendas re-design esemete müüki võtmist  Uuskasutuskeskuse turundusjuht Annika Altmäe. Avatavas keskuses on oma kasutatud materjalidest ümbertehtud esemetega esindatud Maarja Naan kikilipsud, Puhvetkapp, Greenbird by Marili Rooba ja Kalamaja Printsess.

greenbird_by_marili_rooba_redesign

Endistes Büroomaailma ruumides avatav kauplus on Eesti ühel edukamal sotsiaalsel ettevõttel Uuskasutuskeskusel juba kümnes. Alles kuu aega tagasi avati üheksas keskus Põhja-Tallinnas Arsenali Keskuses. Uuskasutuskeskuse tegevjuhi Katriin Jüriska sõnul on eesmärk siiski veel kaugel. “Unistus on terve Eesti ära katta, vähemalt 25 keskust on meil sihiks,” kommenteeris Jüriska.

liivalaia_uuskasutuskeskus_seest

Liivalaia Uuskasutuskeskustest saab odava hinna eest osta kasutatud riideid, jalanõusid, mööblit, nõusid, mänguasju, raamatuid, muusikat, filme, tehnikat ja palju muud. Lisaks võetakse kohapeal annetustena vastu kõik majapidamises üle jäänud korralikud, puhtad ja terved esemed, mis siis omakorda ringlusesse saadetakse.

liivalaia_uuskasutuskeskus

Uuskasutuskeskus (MTÜ Uuskasutus) on 2004. aastal Heateo Sihtasutuse, Eestimaa Looduse Fondi, SA Caritas, Rasmus Raski ja Priit Mikelsaare poolt loodud isemajandav sotsiaalne ettevõte, mille eesmärgiks on saata kasutatud asjad ringlusesse ning muuta uus-ja taaskasutamine lihtsasti kättesaadavaks ja igapäevaseks kõikidele Eesti inimestele.

Head Uudised GoodNews