1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Uut SEB ISIC Õpilane pangakaarti saab kasutada ka ühistranspordis
Uut SEB ISIC Õpilane pangakaarti saab kasutada ka ühistranspordis

Uut SEB ISIC Õpilane pangakaarti saab kasutada ka ühistranspordis

ISIC_Student_SEBAlates 21. augustist hakkab SEB väljastama uut tüüpi pangakaarti ISIC Õpilane, millel on sarnaselt teistele ISIC kaartidele kasutusvõimalusi laiendav puutevaba kiip.

ISIC Õpilane kaarti kasutavad oma õpilasstaatuse tõendamiseks kümned tuhanded õpilased üle Eesti ja puutevaba kiibi lisandumine laiendab SEB ISIC Õpilane pangakaardi kasutusvõimalusi. Sarnaselt Eesti Üliõpilaskondade Liidu (EÜL) poolt väljaantavale Eesti õpilaspiletile ja ISIC õpilaspiletile saab edaspidi ka SEB poolt väljastatava ISIC Õpilane pangakaardiga asendada Ühiskaarti ja näiteks ka kooli raamatukogu või läbipääsukaarti. Samuti saavad koolid EÜL-i ja SEB poolt väljaantavaid ühtsel standardil põhinevaid õpilaspileteid mugavalt rakendada toidukordade arvestamisel koolisööklas. SEB SIC Tudeng ja ITIC Õpetaja pangakaartidel on puutevaba kiip ja seega ka Ühiskaardi funktsioon olemas juba 2013. aasta algusest.

Kõigil MasterCardi logo kandva ISIC Õpilase pangakaardi kasutajatel on võimalus registreerida oma pangakaart Ühiskaardina kasutamiseks Ühendatud Piletite veebilehel. Kaardile piletite ostmine toimub isikukoodi alusel www.pilet.ee lehel, mobiiliga või müügipunktides. Kaardile saab osta erineva kehtivusega isikustatud ühistranspordipileteid (perioodikaarte) ja tõendada oma sõidusoodustuse õigust (näiteks tasuta sõiduõigus). Ainuke erinevus Ühiskaardiga on, et kaardile ei saa laadida raha e-piletite ostmiseks.

Enne 2014. aasta sügist väljastatud ja VISA logo kandvad ISIC Õpilase pangakaardid ei oma puutevaba kiipi ja seetõttu puudub neil kasutusvõimalus ühistranspordis.

Head Uudised GoodNews