1. Avaleht
  2. Majandus
  3. VAATA GALERIID! Ettevõtjad leidsid Jaapanist hulganisti kasulikke ärikontakte
VAATA GALERIID! Ettevõtjad leidsid Jaapanist hulganisti kasulikke ärikontakte

VAATA GALERIID! Ettevõtjad leidsid Jaapanist hulganisti kasulikke ärikontakte

Foto: aigo Pajula
Foto: Raigo Pajula

Eesti ettevõtjate delegatsioon saatis president Toomas Hendrik Ilvest Jaapani visiidil ja sõlmis seal mitmeid kasulikke kontakte. Äridelegatsiooni visiiti korraldas ja juhtis Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS).

Visiidi jooksul toimusid mitmed ettevõtjate vahelised kohtumised. Kohtuti näiteks maailma suurima autorehvitootja Bridgestone´iga, Softbank´iga, Jaapani ühe juhtiva IT-ettevõtte Future Architect´iga ning Mitsubishi Motorsiga.

Eesti ühe suurima eksportööri Jaapanisse Molycorp Silmet AS juhatuse esimehe David O’Brock´i sõnul õnnestus visiidil luua väärtuslikke kontakte.

„See visiit avas paljude inimeste silmi selles osas, milline koostöö Eesti ja Jaapani vahel juba toimub ning kui edukas see on. Oli väga hea näha, kuidas Jaapani firmad ja ametnikud võtsid nii avatult Eesti ärimehi ja presidenti vastu. Samas ei saa isegi loota, et ühe reisi tulemusena kirjutatakse alla suur leping. Eriti Jaapani puhul, kus protsess lepinguni on väga pikaajaline,“ ütles O´Brock.

Viru Keemia Grupi (VKG) juhatuse esimehe Priit Rohumaa sõnul VKG on juba aastaid teinud koostööd Jaapani firmadega, mille tulemusel on Eesti põlevkivitooted kasutusel näiteks Lexuse ja Mitsubishi autodes.

„Meie huvi ei ole ainult selle koostöö jätkamine, vaid ka oma positsiooni tugevdamine. Sellest perspektiivist oli Jaapani visiit väga tulemuslik. Usun, et vaatamata Jaapani turu üldteada kõrgele nõudlikkusele on Eesti põlevkivitööstusel head väljavaated,“ lisas Rohumaa.

Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) prorektor Tea Varrak ja dotsent Innar Liiv kohtusid ülikooli seniste partneritega Mitsubishi Corporationist ning Mitsubishi Motors Corporationist.

„Võtsime ühiselt vastu otsuse jätkata andmekaeve projektidega ning otsime võimalusi laiendada senise koostöö teemade ringi. Samuti oleme uhked tunnustuse üle, mis omistati TTÜ-le Mitsubishi Motors Corporatsioni presidendi kohtumisel Jaapani peaministriga. Pole võimatu, et järgmised auhinnareisid ärimudelite võistluse võitjatest tudengitele toimuvad Silicon Valley kõrval hoopis Tokyosse,“ nentis Varrak.

Äridelegatsiooni kuulusid Aleksander Reitsakas (Aktors OÜ), David O’Brock (Molycorp Silmet AS), Dan Bogdanov (Cybernetica AS), Indrek Kaing (Reklaamilahenduse OÜ), Tea Varrak ja Innar Liiv (Tallinna Tehnikaülikool), Siim Kabrits (Berry Group OÜ), Sonny Aswani (Tolaram Group), Eva Maran (Pravi Investeeringud OÜ), Tõnu Hein (Rakvere Targa Maja Kompetentsikeskus), Priit Rohumaa (Viru Keemia Grupp AS), Martin Talvari (Startup Sauna), Reimo Hammerberg (Barto Tours OÜ), Raul Allikivi (Estasia OÜ), EAS-i esindaja Jaapanis Kosaku Yamaguchi, EASi rahvusvahelistumise divisjonist Kristi Tiivas ja Krista Mihkelsaar.

Fotod: Raigo Pajula

Head Uudised GoodNews