1. Avaleht
  2. Teenus
  3. Vaata, milliseid mobiiliäppe on enim alla laaditud Eestis
Vaata, milliseid mobiiliäppe on enim alla laaditud Eestis

Vaata, milliseid mobiiliäppe on enim alla laaditud Eestis

pineapple-pen
Pineapple Pen

Kui Android-nutitelefonide kasutajad laadivad kõige usinamalt alla mänguäppe, siis Apple’i telefonide kasutajad hindavad kõrgemalt suhtlusrakendusi ja sotsiaalmeediat, selgub populaarseimate äppide analüüsist.

Tele2 tootedirektor Katrin Aroni sõnul on Android-telefonide kasutajad Eestis enim alla laadinud mänguäppe Pineapple Pen, PewDiePie’s Tuber Stimulator, Make More! ja Plants vs Zombies Heroes.

„Tegu on küllaltki lapsemeelsete mängudega, mis võimaldavad näiteks pastakaga loopida puuvilju, teenida tehases kasu oma töökate tööliste pealt või koguda üleloomulike võimetega kangelasi, kellest saad panna kokku oma võitlusmeeskonna seiklustesse sööstmiseks,“ ütles Aron.

Tuntud sotsiaalmeedia- ja suhtlusäppidest on Google Play e-poes populaarseim Messenger, mis on allalaetuimate äppide seas viiendal kohal. Viber, Snapchat, Instagram ja Facebook aga jäävad Aroni sõnul populaarsuselt mängude järel teise kümnesse ning Skype on alles 25. kohal.

pewdiepies-tuber-stimulator
PewDiePie’s Tuber Stimulator

Seevastu Apple Store edetabelis on pilt teine – Eestis enim allalaetud rakenduste esikümnes troonivad enamasti just suhtlusrakendused ja sotsiaalmeedia.

„Esiviisikusse kuuluvad Messenger, YouTube, SnapChat ja Instagram, samas kui hetke kuumimad telefonimängud Plants vs Zombies Heroes ja Pinapple Pen on allalaetavuselt alles 9. ja 11. kohal,“ tõi Aron välja ja lisas, et Apple’i telefoni omanikud kasutavad aktiivsemalt ka Skype’i, mis on edetabelis 13. kohal.

„Kahe edetabeli lahknevusi ja erinevaid äppide kasutuspraktikaid põhjendab hästi Android- ja iOS-telefonide jaotumine inimeste käes. Android-telefone kasutab 80 protsenti nutitelefonide omanikest ning neid leidub kõige enam laste ja õpilaste seas, mis selgitab mängude suurt populaarsust Google Play poes. Seevastu Apple’i telefone kasutavad enam täiskasvanud ning suurema sissetulekuga inimesed, kes panevad rõhku suhtlemisele, aga leiavad vähem aega mängude jaoks,“ selgitas Aron.

Uutest põnevatest äppidest, mis on viimasel ajal allalaetuimate äppide sekka jõudnud, toob Aron välja rakenduse musical.ly, mis on Google Play e-poes 23. kohal ja App Store’is 31. positsioonil.

music-ly
music.ly

„Tegu on noorte seas ülipopulaarse meelelahutusliku videorakendusega, mis võimaldab valida miljonitest muusikapaladest loo, millele saab ise 15-sekundilise video filmida, lisada eriefekte ja jagada seda videot sotsiaalmeedias,“ tutvustas Aron uut äppi, mis on kiiresti võidnud rahva südame.

Android-telefoni omanikud saavad Google Play’s valida 2,4 miljoni ning iPhone’ide kasutajad App Store’s 2 miljoni erineva rakenduse vahel.

Head Uudised GoodNews