1. Avaleht
  2. Majandus
  3. VÄGEV I Eestis villitav looduslik mineraalvesi läheb Hiina turule
VÄGEV I Eestis villitav looduslik mineraalvesi läheb Hiina turule

VÄGEV I Eestis villitav looduslik mineraalvesi läheb Hiina turule

Haage Joogid OÜ ja Hiina ettevõte Hubei Salt Group sõlmisid teisipäeval pikaajalise koostöölepingu Eestis villitava loodusliku mineraalvee tarnimiseks Hiina turule. Lepingupartnerid võtavad sihiks nii Horeca kui interneti hulgimüügikanalid ning aastaks 2024 planeeritakse 630 konteineri lähetamist sealsele turule.

Haage Joogid OÜ juhatuse liikme Vello Oselini sõnul on Hiina turul partnerite leidmisel olnud toeks EAS ning kuigi pandeemia tõttu liikus läbirääkimine täielikult netiplatvormidele, ei olnud ka see takistuseks lepinguni jõudmisel. „Muidugi on põnev siseneda maailma suurimale ja kiiremini arenevale turule. Oleme harjunud klientidega paindlikud olema ja meie kompaktsus on seda ka seni hästi võimaldanud. Hakkame esialgu Hiina turule tarnima Eesti turule toodetud pakendis tooteid, kuid hulgipakendite puhul järgime juba sealse turu eripärasid ja soove. Näiteks oodatakse, et pakendid oleksid kullerteenuse jaoks võimalikult praktiliselt valmistatud – antud turul on sellel väga suur osakaal,“ lisas Oselin.

Hiina turule hakatakse tarnima nii karboniseeritud kui karboniseerimata Haage looduslikku mineraalvett 0,5-liitristes ja 1-liitristes PET-pudelites kui ka 0,33-liitrises klaaspudelites. Tehingu rahalist mahtu pooled ei avalikusta.

Oselin märkis, et sõlmitud leping ei tähenda veel kuldmune munevat kana. „20 miljardit EUR jaemüük aastas, suurim pudeldatud vee turg maailmas. Tegu on 50-miljonit tonni pudeldatud joogivett tarbiva kasvava turuga, kus on tihe konkurents. Samas usume, et siinne kõrge kvaliteet ja stiilne pakend on võimelised võtma ka seal turuosa. Ambitsioon on suur, kuid ilma selleta pole üldse mõtet tänapäeval ekspordile mõelda,“ ütles Oselin.

Haage looduslik mineraalvesi tuleb Haage külas, Tartu maakonnas asuvast puurkaevust. Haage Joogid OÜ on kohalikul kapitalil põhinev ettevõte, mis loodi 2012. aastal ning kuulub Silikaat Grupi koosseisu.

Head Uudised GoodNews