1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Väikeinvestorite huvi kinnisvara vastu kasvas hüppeliselt
Väikeinvestorite huvi kinnisvara vastu kasvas hüppeliselt

Väikeinvestorite huvi kinnisvara vastu kasvas hüppeliselt

Peeter Pärtel
Peeter Pärtel

Reedel algab Tallinnas Ülemiste Citys SpaceX sündmuskeskuses kolmepäevane väikeinvestoritele mõeldud Eesti kinnisvarasse investeerimise koolitus. Kolme päeva jooksul astuvad ettekannetega üles eksperdid LHV pangast, Swedbankist, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist, kohtutäituri büroost ning mitmed täna juba tegutsevad väikeinvestorid.

Järjekorras juba 12. investoritele suunatud kinnisvarakoolitus erineb aga varasematest, sest huvi koolituse vastu on kasvanud hüppeliselt. Varasemalt on sarnastel koolitustel osalenud maksimaalselt 150 inimest. Seekordsele koolitusele on registreerunud juba 300 inimest. Huvilisi oleks rohkemgi, kuid ruumid ei võimalda suuremat osalust. „Üle 300 osaleja on märk kinnisvarabuumist,” märkis koolituse eestvedaja ja moderaator Peeter Pärtel.

Koolituse eesmärgiks on tõsta investorite teadlikkust kinnisvara investeerimise võimalustest, vara haldamise raskuspunktidest, riskide maandamise võimalustest ning sellest, kuidas tehnoloogilised uuendused võimaldavad kinnisvara efektiivsemalt kasutada.

osalejad

Koolitusel peab näiteks riiklike üürimajade programmi hetkeseisu teemal ettekande majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika ja ehituse asekantsler Ando Leppiman, pankurid Ero Viik (Swedbank) ja Arko Kurtmann (LHV) kõnelevad aga sellest, kuidas näevad pangad täna kinnisvaraturul toimuvat.

Pärteli sõnul on Robert Kiyosaki raamatute lugejad ja CASHFLOW lauamängu mängijad tänaseks ostnud ja välja üürinud sadu kortereid, peamiselt Tallinnas ja Tartus, kuid ka paljudes Eestimaa väikelinnades. „AirBnB tüüpi lahendused on muutnud märkimisväärselt kinnisvarainvesteeringute olemust. Sisuliselt saab igaüks alustada ilma oma raha kasutamata kinnisvara väljaüürimist. Üüri lihtsalt kelleltki pikaajaliselt sobiv korter ja asu pakkuma lühiajalist majutust. Samas oleks aga mõistlik kõiki riske enesele teadvustada, need läbi kaaluda ja võimalusel maandada. Seekordsel koolitusel on kõik need aspektid korraga huviliste ees laual,“ selgitas Pärtel.

Koolitusel jagavad oma teadmisi veel kinnisvaramaakler Kaija Kullat (Uusmaa), kohtutäituri abi Viljo Konsap, kinnisvarainvestor Arno Rannaste (Latipac), ettevõtja Ott Heidmets (Kinnisvara24), kinnisvarainvestorid Karin Vinkel (Koidu Ehitus), Ivar Arumäe (Koidu Ehitus), Elena Kuslap (Melorell), Roland Kore (Prisma Kinnisvarad) ja kinnisvara arenduse projektijuht Rain Pärn (Metro Capital)

Koolitus on välja müüdud, kuid huvilistel on võimalus vaadata Pärteli poolt kokku pandud tasuta videoid, mis on mõeldud kinnisvarasse investeerimisega alustajatele.

Head Uudised GoodNews