1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Valgamaal antakse välja ettevõtluse auhinnad
Valgamaal antakse välja ettevõtluse auhinnad

Valgamaal antakse välja ettevõtluse auhinnad

Valgamaal antakse välja ettevõtluse auhinnadTäna tunnustatakse Valga Kultuuri- ja Huvialakeskuses toimuval ettevõtluskonverentsil konkursi „Valgamaa ettevõtluse auhind 2013“ võitjaid ja nominente.

Parimaks tootmisettevõtteks valiti seekord Helme vallas puitliistude tootmisega tegelev OÜ Combiwood. Tegemist on Eesti kapitalil põhineva firmaga, mis alustas oma tegevust 2004. aastal.  Toodang eksporditakse põhiliselt Skandinaaviasse ja teistesse Euroopa riikidesse. Ettevõte on piirkonnas oluline tööandja  umbes 150 inimesele.

Tunnustuse „Parim teenindusettevõte“ pälvib  A. Karuse AS. Ettevõte tegutseb Valga linnas alates aastast 1993, peamised tegevusalad on rahvusvaheliste ja Eesti-siseste transportteenuste osutamine, kasutatud sõiduautode import ja müük ning sõiduautode remont. Ettevõte on nii oluline tööandja kui ka aktiivne kogukonna toetaja – spondeeritakse erinevaid spordiklubisid ja -võistlusi ning lüüakse kaasa Valga Lastekodu lastele ürituste korraldamisel.

Tiitli „Parim turismiettevõte“ saab AS Pühajärve Puhkekodu, mis pakub spa ja puhkekeskuse teenuseid Otepääl vallas.
Turistide lemmikpaika iseloomustab kõrge teenindustase, teenuste mitmekülgsus ning omanäolisus ja atraktiivsus. Nominendi esitaja, Otepää Vallavalitsus on kirjeldanud ettevõtet kui  väga head partnerit ürituste korraldamisel ning toetamisel.

Tunnustuse „Parim uustulnuk“ saab seekord Naudingumaitse OÜ Restoran Mr Jakob.
Otepää golfikeskuses tegutsev  restoran  suutis aastase tegutsemise järel tõusta  Eesti restoranide TOP 50 hulka. Seda tänu suurepärasele menüüle ja kõrgekvaliteedilisele teenindusele. Lisaks golfiüritustel osalejate toitlustamisele korraldatakse pulmi ja muid tähtpäevi. Restorani seminariruumis korraldatakse koolitusi ja ümarlaudu. Toitude valmistamisel eelistatakse võimaluse korral kohalikku toorainet, toetades sellega kohalikke (väike)tootjaid.

Tiitel „Ettevõtluse edendaja“ antakse üle MTÜ-le Sangaste Rukkiküla.
Rukkiküla on positiivne näide sellest, kuidas on võimalik arendada koostööd nii turismiettevõtete kui ka teiste valdkondade ettevõtete vahel kogukonnas. Rukkiküla väärtustab piirkonna traditsioone ja ajalugu läbi traditsiooniliste ürituste korraldamise Näiteks Rukkipäev, mis samuti liidab omavahel erinevaid ettevõtlusharusid.

Konkursi komisjon otsustas seekord välja anda ka eriauhinna „MAA SOOL“.
Auhinna pälvib Maavillased MTÜ Karula vallast, mille asutasid  2009. aastal maale elama kolinud kolm (kõrgharidusega) noort taluperet, et edendada väikelambapidamist ja villa kasutamist Karula piirkonnas. MTÜ liikmed on ehe näide sellest, kuidas edukalt ühildada erialane töö elamisega maal ning edendada väikeettevõtlust maapiirkonnas.

Konkurss „Valgamaa ettevõtluse auhind“ viidi läbi seitsmendat korda ning selle korraldajateks on Valga Maavalitsus, SA Valgamaa Arenguagentuur, MTÜ Valgamaa Omavalitsuste Liit ja MTÜ Valgamaa Partnerluskogu.
Konkursi läbiviimist rahastatakse Siseministeeriumi vahenditest. Käesoleval aastal laekus konkursile ühtekokku 22 ettepanekut 19 nominendi kohta, keda kõiki ka tänasel Valgamaa ettevõtluskonkursil tunnustatakse.

Konkursi „Valgamaa ettevõtluse auhind 2013“ raames tunnustatavad:
Parim tootmisettevõte 2013 – võitja  OÜ Combiwood
Nominendid:  Atria Eesti AS; OÜ Hummuli Agro; Otepää Oskar OÜ; OÜ Kesa -Agro
Parim teenindusettevõte 2013 – võitja  A.Karuse AS
Nominendid: OÜ Marex Grupp, restoran LILLI;  Greaton OÜ
Parim turismiettevõte 2013 – võitja AS Pühajärve Puhkekodu
Nominent: SA Sangaste Loss
Parim uustulnuk 2013 – võitja Naudingumaitse OÜ, restoran Mr Jakob
Nominendid:  OÜ Sanvir Bistroo Väike Tõnisson;  Ööbiku Ürditalu OÜ
Ettevõtluse edendaja 2013 – võitja  MTÜ Sangaste Rukkiküla
Nominendid:  Valga Linnavalitsus; Sille Roomets; MTÜ Maavillane (eriauhind „MAA SOOL“); Marika Vasemägi; Ele Lepp

Head Uudised GoodNews