1. Avaleht
  2. Toode
  3. Valio rikastab oma juustuvalikut kahe uue tootega
Valio rikastab oma juustuvalikut kahe uue tootega

Valio rikastab oma juustuvalikut kahe uue tootega

Valio Eesti juustu RammusValio Eesti juustude valikusse lisandus jaanuaris kaks uut toodet – tavalisest külluslikuma maitse ja konsistentsiga Eesti juust Rammus ning suitsujuust Kaval-Ants singiga.

Valio Eesti AS turundusdirektor Krista Kalbini sõnul on rammusamad tooted meie poelettidel üha populaarsemad. „Kunagine hirm suurema rasvasisalduse ees tootes on taandunud. Mõistmine, et toidurasvad annavad toidule rikkalikuma maitse ja lõhna ning kreemise konsistentsi, on muutnud meie igapäevast menüüvalikut,“ tõdes ta.

„Seetõttu andsime traditsioonilisele Edam-tüüpi Eesti juustule külluslikuma 29%-lise rasvasisalduse. Koorese maitse ja kreemja konsistentsiga Eesti juust Rammus sobib hästi nii ahjuroogadesse kui ka igapäevaseks võileivajuustuks,“ ütles Kalbin.

Teiseks leiavad juustusõbrad poelettidelt uue Kaval-Ants suitsujuustu, millele on uudse maitse andmiseks lisatud suitsusinki ning mis võlgneb oma eheda meki küpsemisele lehtpuulaastudega suitsuahjus. „Suitsujuust suitsusingiga on meie turul täiesti uus kategooria ning sobib kasutamiseks nii võileival, snäkina kui ka erinevate püreesuppide, kastmete ja küpsetiste koostises,“ kirjeldas toote kasutusvõimalusi Valio turundusdirektor.

Kaval AntsKrista Kalbini sõnul on Eesti turul nõudlust eri tüüpi juustude järele, mistõttu on jätkuvalt ruumi uutele juustutoodetele. „Kuigi meie juustuajalugu ei ole võrreldav suurte juustumaadega, tahame ka meie valida erinevate juustusortide vahel, mille struktuur, maitse, rasvasisaldus, lõhn ja muud omadused sobivad kõige paremini just sellel hetkel valmiva roaga – olgu selleks hommikune võileib, mõnus ahjuroog, kerge salat, kreemine püreesupp või hoopis luksuslik juustuvaagen kvaliteetveini kõrvale,“ kinnitas Kalbin.

Valio Eesti juust Rammus on saadaval kahel erineval kujul: 350g tükijuustuna ning 200g viilujuustuna, juust on hea valguallikas, laktoosivaba ning sisaldab palju kaltsiumi. Valio Kaval-Ants suitsujuust singiga on müügil 250g kilepakendis.

Valio Eesti on üks suurimaid kohalikke piimatööstusettevõtteid. Peamiselt Kesk- ja Lõuna-Eesti farmide toorpiimast valmistatud Valio Eesti tooteid leiab ka Lätist, Leedust, Venemaalt, Itaaliast, Rootsist ja Ameerika Ühendriikidest. Rohkem kui 360 töötajaga Valio Eesti on juhtivaid kohalikke toorpiima kokkuostjaid, piimatoodete, sh juustude, eksportijaid ning Võru ja Laeva üks suurimaid tööandjaid. Ettevõtte tootevalikust leiab igapäevaseid, aga ka funktsionaalseid piimatooteid, mille aluseks on Valio rahvusvahelise kontserni teaduslikud uuringud ja uued tootmismeetodid. Valios läbi viidud teadustööd on hinnatud ka Nobeli preemiaga.

Head Uudised GoodNews