1. Avaleht
  2. Toode
  3. VIDEO! Uus äpp hoiatab nutitelefonikasutajaid tänaval takistustest
VIDEO! Uus äpp hoiatab nutitelefonikasutajaid tänaval takistustest

VIDEO! Uus äpp hoiatab nutitelefonikasutajaid tänaval takistustest

Smart SenseTele2 tegi äpi, mis annab nutitelefoni süvenenud inimestele tänaval kõndides heli- ja valgussignaaliga lähenevast takistusest märku.

Mitmed uuringud on näidanud otsest seost nutiseadmete kasutamise ja tänavaõnnetuste vahel. “Smart Sense” nime kandev äpp kasutab Bluetooth ja lähiväljaside (NFC) rakendusi.

Mobiilirakendusi tootva Forward Mobile Innovation Tele2 direktori Ben Walkeri sõnul on tehtud erinevaid edutuid katseid, et nutiseadmete kasutajaid hoiatada – näiteks paigaldades tänavale hoiatussilte või eraldades nutiseadmete kasutajatele eraldi käigurajad.

“Smart Sense äppi saab võrrelda auto parkimissensoriga. Kui mõni takistus jääb teele ette, siis käivitub telefonis hääl- ja valgussignaal. Kui inimene vaatab tänaval jalutades Youtube’ist Bieberi uut videot, siis Smart Sense annab teada kui teda ohustab kokkupõrge ning inimene jõuab õigeaegselt posti eest kõrvale põigata,” rääkis Walker.

Tele2 Smart Sense äpil on rohkem võimalusi kui ainult radar. Koos Buddy View lisaga saab Smart Sense’i sünkroniseerida kontaktidega telefonis ning äpp teavitab kui keegi tuttavatest on läheduses. Lisarakendused Delicious Dude ja Chick Magnet ühendavad Smart Sense äpi populaarsete tutvumisrakendustega nagu Tinder ning teavitab lähikonnas asuvast sobivast kaaslasest.

Äpp on saadaval iOS ning Android seadmetele alates aprillist.

VAATA VIDEOT!

Head Uudised GoodNews