1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Viis moodust, kuidas töölesõidule vähem aega raisata
Viis moodust, kuidas töölesõidule vähem aega raisata

Viis moodust, kuidas töölesõidule vähem aega raisata

8-3184011Töö ja kodu vahet sõitmine põhjustab madalamat eluga rahulolu, väiksemat õnnetunnet ja suuremat närvilisust, selgub Suurbritannia riikliku statistikabüroo värskest uuringust. Lisaks on sage sõitmine kallis ja keskkonnavaenulik. Paindlike tööruumilahenduste pakkuja Regus julgustab tööandjaid ja valitsusi tegema kõik võimaliku, et neid sõite poleks enam vaja. Tänapäeval, kui on olemas pilvetehnoloogia, nutitelefonid ja videokonverentsid, ei pea inimesed enam iga päev kontoris olema. Kui aga siiski tuleb sõita, siis kuidas kasutada seda aega kõige mõistlikumalt?

Vältige tipptundi

Me teame ju isegi, et tipptunnil on liiklus aeglasem ja rongis on siis raskem istekohta leida. Palju mõtlemapanevamad on need faktid aga siis, kui arvestada kokku, kui palju aega niimoodi kokku kaotsi läheb. Näiteks maailma suurimate linnade liiklusmõõdiku Tom Tom Traffic Index järgi lisandub tunniajasele autosõidule Helsingis tipptunnil veel 22 minutit. Kui töölesõit võtab pool tundi, tähendab see aastas 61 tundi rohkem autos istumist.

Üheks alternatiiviks tipptunnil sõitmisele on hommikul kodus töötamine ja siis peale tipptundi kontorisse sõitmine. Samuti võib osa nädalast kontoris ning ülejäänud aja mõnes mugavamas kohas töötada. Reguse ülemaailme uuring näitas, et 48% ärijuhtidest töötab vähemalt pool nädalat oma peakontorist eemal. Nende eeskuju järgimine muudab tööle sõitmise tublisti stressivabamaks.

Kasutage sõiduaega paremini

Tehke rongis või bussis tööd või õppige tee peal, et oma kvalifikatsiooni tõsta. Kui te sõidate autoga, võite autoraadio abil mõnda võõrkeelt õppida. Uued kvalifikatsioonid ja oskused suurendavad teie sissetulekut või aitavad leida uue töö, kus tuleb vähem sõita.

Auto jagamine on võimalus suhelda ja kütust säästa

Kui te jagate autot kolleegidega, võite tee peal tööasju arutada, uudiseid jagada, ajurünnakuid teha ning firma teiste osade tööst rohkem teada saada. See on palju mõistlikum viis oma aja sisustamiseks kui raadio kuulamine.

Kasutage kolmandat tööpaika

Selle asemel, et sõita paariks tunniks kontorisse ja sealt siis kohtumisele, tehke oma töö ära ärikeskuses või jagatud kontoris kohtumispaiga lähedal. Tänu paindlike tööpaikade pakkujatele nagu Regus on avalikult kasutatavad kontoriruumid juba saadaval raudteejaamades, kiirtee teenindusjaamades ning kogukonna- ja linnakeskustes. Kui wifi, kontorivarustus ja tööruumid on kättesaadavad igal pool, kus inimestele neid vaja on, on paljud sõidud kontorisse ja tagasi välditavad.

Ja lõpuks üks idee tulevikuks: muutke oma auto kontoriks

Regus ja Rinspeed töötavad innovatiivse isesõitva auto projektiga, mis on samal ajal ka mugav ja võrgustunud tööpaik. Auto sõidab ohutult järgmisesse kohtumispaika, samas kui te saate oma tööd jätkata ning esiistmeid on võimalik isegi ringi pöörata, et luua neljale inimesele koosolekuruum.

Kogu maailmas on olemas vajadus töö vahet sõitmist vähendada ning inimesed kujutavad selgelt ette, mida nad selle lisaajaga teevad. Üle maailma veedaks 75% neist rohkem aega oma pere või partneriga, 54% kasutaks seda aega tööks ning 76% oma füüsilise vormi parandamiseks. Ülaltoodud ideed aitavad teil sellega juba nüüd alustada.

Head Uudised GoodNews