1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Viljandi linnavalitsus asus kesklinna tänavate ehitajat otsima
Viljandi linnavalitsus asus kesklinna tänavate ehitajat otsima

Viljandi linnavalitsus asus kesklinna tänavate ehitajat otsima

Viljandi linnavalitsus asus otsima ehitajat, kes annaks tuleval suvel uue ilme Vabaduse platsile, Tallinna, Vaksali ja Vana-Vaksali tänavale ning Tasuja puiesteele.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul on põhilised ehitustööd planeeritud 2020. aasta aprillist oktoobrini. «Töö kulgeb mitmes etapis ja muuhulgas lammutatakse Vabaduse plats 6 asuv niinimetatud ametite maja. Viljandi keskväljak ja selle ümbrus saavad täiesti uue ilme. Ehitusala ulatub Tartu tänava ristmikust lauluväljaku ja Ugala teatrini,» selgitas linnapea.

Ehitustööd mõjutavad 2020. aastal oluliselt linna liiklust ja töömaaga piirnevaid ettevõtteid. «Oleme juba mitu korda kohalike ettevõtjatega kohtunud, et oma plaane tutvustada ja ühiselt liikluspiirangutele lahendusi otsida. Teeme seda kindlasti veel ja hoiame ka laiemat avalikkust plaanidega kursis. Lõplik tööde ajakava ja korraldus kinnitatakse siis, kui ehitaja on leitud ja üksikasjalik plaan temaga koos paika pandud. Vabandan ette ebamugavuste pärast, kuid suurte ehitustööde juures on need paratamatud. Lähema paarikümne aasta jooksul me Vabaduse platsi uuesti ehitama ei hakka,» ütles Timpson.

Viljandi linnakeskuse kaasajastamist rahastatakse linnaeelarvest ning 2,72 miljoni euroga toetab ehitust Euroopa Regionaalarengu Fond. Partnerina on kaasatud Viljandi Veevärk.

Vabaduse plats ja sellega külgnevad tänavad uuendatakse vastavalt ehitusprojektile, mille aluseks on arhitektuuribüroo At Home võistlustöö «Tasa sõuab», mis võitis selleks korraldatud ideekonkursi.

Hankelepingu sõlmimisest huvitatud ettevõtetelt oodatakse pakkumusi 3. detsembriks.

Head Uudised GoodNews