1. Avaleht
  2. Majandus
  3. VÕITJA SELGUNUD! Eile lõppes Electrolux Design Lab 2014 disainikonkurss
VÕITJA SELGUNUD! Eile lõppes Electrolux Design Lab 2014 disainikonkurss

VÕITJA SELGUNUD! Eile lõppes Electrolux Design Lab 2014 disainikonkurss

kontseptsioon „Future Hunter-Gatherer“
kontseptsioon „Future Hunter-Gatherer“

12. novembri õhtul kuulutati Pariisis välja rahvusvahelise disainikonkursi Electrolux Design Lab 2014 võitja, disainitudeng Pan Wang Suurbritanniast kontseptsiooniga “Future Hunter-Gatherer”, mis kujutab loodusest inspireeritud virtuaalset tuleviku toidupoodi.

“Future Hunter-Gatherer” on idee loodusest inspireeritud virtuaalsest toidukauplusest – see projekteerib hologrammi, mis laseb kasutajal mängida toidu kogumist kalastades, jahtides või korjates. Kõik, mida kasutaja mängu käigus kogub, edastatakse kohalikku toidupoodi, kust see saadetakse kasutajale koju. Lisaks sellele, et toidukaupade ostmine muutub lõbusamaks, annab see ka lastele parema arusaamise, kust toit tegelikult tuleb.

Teise koha vääriliseks tunnistati kontseptsioon “Lotus”, mille autoriks on Fulden Dehneli Türgist ning kolmanda koha pälvis Poola disainitudengi Michał Pośpiechi kontseptsioon “UrbanCONE” . „Lotus“ on õhupuhasti, millel on kolm laetavat ja kaasaskantavat õhku puhastavat palli. Seadme peamine osa teeb üldist puhastust, kuid lokaalse puhastuse eest hoolitsevaid palle võib võtta kaasa kõikjale, kuhu neid tarvis on. Nende kolme laetava palli nimed vastavalt nende funktsioonidele on: puhastuspall (Pure Ball), lõhnapall (Odor Ball) ning niiskuspall (Humid Ball). „UrbanCONE“ loob tervisliku mikrokliima puhastades linnaõhku nii linnaruumis kui ka kodudes. Seade liigub  õhus justkui meduus tänu eriti kergele konstruktsioonile ja tiibadele, mis on ühtlasi ka päikesepaneelid. Õhku puhastavad seadme tiibade all asuvad vahetatavad filtrid. UrbanCONE on automaatne, raadio kaudu kontrollitav nutikas seade, mis koguneb suurema populatsiooniga aladele, kus on rohkem filtreerimist tarvis. Rahvalemmiku auhinna pälvis Fiorella Rios õhupuhastuse kontseptsiooniga “HERO”, mis sai 6 000 häält.

Electrolux Design Lab 2014 žürii koosseisu kuuluvad: Electroluxi disainivaldkonna asepresident ja Design Lab konkursi esimees Lars Erikson, H&M’i loominguline nõustaja Margareta van den Bosch ning SVID’i (Swedish Industrial Design Foundation) tegevjuht Robin Edman. Kokku esitati konkursile tänavu üle 1 700 kontseptsiooni 60 riigist.

Electrolux Design Lab konkursi eesmärk on kaasata disainitudengeid üle kogu maailma ning kutsuda neid esitama läbimurdelisi tuleviku kodu ideid. Konkurss toetab Electroluxi pühendumust juhtida kodumasinate evolutsiooni ning annab inspiratsiooni uuteks lahendusteks ja innovatsioonideks ning pakub võimaluse jõuda parimate tuleviku talentideni.

Selleaastane konkurss Design Lab 2014 “Tervislik kodu” (Creating Healthy Homes) otsis vastuseid küsimustele: kuidas saaksime tulevikus elada tervislikumalt, meeldivates keskkondades ja hoolitseda enda ning teiste eest loomingulisel ja jätkusuutlikul moel? Konkursile oodati ideid toodete, aksessuaaride, tarbekaupade ja teenuste osas kolmes erinevas valdkonnas: kulinaarne nauding, kangahooldus ja õhu puhastamine.

 

Head Uudised GoodNews