1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Võrgustikuga „Unistused ellu!“ liitus 100. ettevõte
Võrgustikuga „Unistused ellu!“ liitus 100. ettevõte

Võrgustikuga „Unistused ellu!“ liitus 100. ettevõte

Kaubanduskoja peadirektor Mait Palts ja Ragn-Sells ASi ärijuht Agu Remmelg 100. partnertunnistusega

29. aprillil andis Kaubanduskoda üle tunnistuse võrgustiku „Unistused ellu!“ sajandale liikmele – Ragn-Sells ASile. Aasta tagasi loodud võrgustik on tänaseks kiiresti kasvanud enam kui sajaliikmeliseks organisatsiooniks, kus kõik liitunud ettevõtted soovivad panustada noorte ettevõtlikkuse toetamisse.

Kaubanduskoja peadirektori Mait Paltsi sõnul on Koja üheks missiooniks ettevõtliku mõtteviisi ja hoiakute kujundamine. „Ettevõtlikku eluhoiakut võiks juba maast madalast meie noortes arendada. Eestis kasvavad noored peavad olema hakkajad ja loovad ning valmis tulevikus oma elu ise kujundama, iseseisvalt otsustama ning otsuste eest vastutama. Neil peab olema tahe ise hakkama saada ning ühiskond peab ettevõtlikkust toetama,“ sõnas Palts.

Ettevõtted saavad koostöös koolidega muuta õppimist elulähedasemaks ja mitmekesisemaks. Nii tekivad lastel seosed koolis õpitu ja „päris“ elu vahel. Seda saab teha nii lastega kohtudes, neile esinedes ja neid juhendades, kui ka oma ettevõtet ja töömaailma tutvustades. Paljud ettevõtted korraldavad võistlusi ja konkursse, millest lapsed ja noored saavad osa võtta ja mis tervikuna elavdavad õppetööd. Teised loovad praktilisi õppematerjale või toetavad tehniliste vahenditega.

Ragn Sellsi ärijuhi Agu Remmelgi sõnul otsustati võrgustikuga liituda, et anda vastutustundliku ettevõttena omapoolne panus noorte ja ettevõtluse lähendamiseks. „Ettevõtlike laste ja noorte kasvatamisel saavad lisaks peredele ja koolidele suureks abiks olla ka teised ühiskonna liikmed, sealhulgas eriti just tugevad Eesti ettevõtjad,“ sõnas Remmelg. „Jagame meeleldi noortega oma teadmisi keskkonnast ja jäätmekäitlusest, olgu siis tegu mudilaste või üliõpilastega. Rõõmustav on ka see, et meile on tulnud tööle noori, kes on just läbi ühistegevuste avastanud, et jäätmekäitlus on põnev ja võimalusi täis teenindus- ja tööstussektor, kus ennast proovile panna,“ lisas Remmelg.

Noorte ettevõtlikkust toetava koostöövõrgustiku algatajad on Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, Danske Bank, Eesti Energia, Silberauto, Swedbank, Jõhvi Kontserdimaja ja Ida-Viru Ettevõtluskeskus. Võrgustiku eesmärk on jagada ja saada infot noortele suunatud toetustegevustest, milleks võivad olla nii teadmiste ja oskuste jagamine, rahaline toetus kui ka teised panustamise viisid.

Head Uudised GoodNews