1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Zone.ee omandas HAvirtuali pilvemajutuse ärisuuna
Zone.ee omandas HAvirtuali pilvemajutuse ärisuuna

Zone.ee omandas HAvirtuali pilvemajutuse ärisuuna

png_punane_ilmataustata_zone-eeZone.ee ja Random Invest allkirjastasid lepingu, millega Zone.ee omandas Random Invest pilveteenuste tegevusvaldkonna.

Eesti suurim serveriteenuste pakkuja Zone.ee ostis HAvirtual märgi all Lääne-Euroopas tegutsenud Random Investilt hosting-teenuste valdkonna. Tehing on osa Zone.ee kavast laiendada oma tegevust ja taristut väljapoole Eestit. Zone.ee lõpetab veel 2014. esimese poolaasta jooksul uue seadmemajutuspinna rajamise Hollandisse Amsterdami.

“HAvirtuali meeskonnal on hea meel anda kliendid üle usaldusväärsele ja kogemustega osapoolele, kellel on tänu suuremale struktuurile võimalik pakkuda väga kõrgekvaliteedilist teenust,” kommenteeris tehingut Random Investi juhatuse liige Jaanus Kivistik.

“Tegevuse laiendamisega Euroopa digitaalsesse südamesse, milleks Amsterdam vaieldamatult on, tahame võita uusi kliente Lääne-Euroopa turgudelt, kuid kindlasti pole meile vähem tähtis uute võimaluste pakkumine Eesti ettevõtetele, “ selgitas tehingu tagamaid Zone.ee tegevjuht Riho Kurg.

HAvirtuali klientideks on seni peamiselt Eesti idufirmad, kes tegutsevad globaalsel turul ja uus partner on hästi vastu võetud.

“Eesti edu maailmas sõltub sellest, kui tugevad suudame me olla koostööd tehes – eksporditurgudele ühiselt minnes suurendame oma šansse päris kindlasti. SignWise, kui piiriülese elektroonilise allkirjastamise pioneer, näeb Eesti pilveteenuse ühises ekspordis seega suurt väärtust, ühtlasi võimaldab see meil olla Euroopa magistraalvõrgu keskuses oma klientidele lähemal,” leiab SignWise’i tegevjuht Tiit Anmann.

“Viimaste kuude sündmused Ukrainas on meie plaanidele andnud ka julgeoleku seisukohast uue mõõtme,“ täiendas Riho Kurg. “Geograafiliselt hajutatud turvaliste pilveteenuste kättesaadavus on omandanud nii riigi kui ka ettevõtete järjepidevuse säilitamise mõistes äärmiselt olulise rolli.”

Zone Media OÜ on 1999. aastal asutatud ja Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis pakub internetiolelusega seotud teenuseid väikestele ja keskmise suurusega Eesti ettevõtetele ning eraisikutele. Zone Media on tuntud kui Eesti suurim domeenide registreerija ja kodulehekülgede majutaja.

Random Invest OÜ on Skype varajaste töötajate Edgar Maloverjani ning Jaanus Kivistiku poolt 2005. aastal asutatud IT teenuseid osutav ettevõte, mis seni osutas serverimajutusteenuseid HAvirtual märgi alt.

Head Uudised GoodNews