1. Avaleht
  2. Toode
  3. 10 kiiret nippi, kuidas oma auto kevadeks ette valmistada
10 kiiret nippi, kuidas oma auto kevadeks ette valmistada

10 kiiret nippi, kuidas oma auto kevadeks ette valmistada

10 kiiret nippi, kuidas oma auto kevadeks ette valmistadaTalv ei ole kurnav mitte ainult sinu, vaid kindlasti ka su auto jaoks. Meenuta kõiki neid miinuskraade, lund, niiskust ja jäidet, mis sellele viimase paari kuu jooksul pidevalt liiga on teinud.

Nüüd on aeg teha autole kiire ülevaatus ning väike kevadine puhastustöö. Mida sa ootad – anname sinu autole täna ühe hea kevadpoputamise!

Kiire nipp nr. 1: Kontrolli sidurit

Suure lumega sõitmine võis sinu auto sidurile veidi kurnav olla, nii et kontrolli, et see töötaks ideaalselt. Kuidas seda teha? Pane oma autol parklas kõige kõrgem käik sisse, pane käsipidur peale ning hakka sidurit aeglaselt lahti laskma. Kui mootor seiskub, töötab sidur korralikult, kuid kui mitte, pead ette võtma üpriski kalli käigu mehaaniku juurde.

Kiire nipp nr. 2: Kontrolli süüdet

Süüde võib külmema ilmaga kuluda, nii et kindlasti kontrolli seda oma autol niipea kui võimalik. Kui süüde ei tööta, pole võimalik mootorit tööle panna. Kuid see pole ainus võimalik probleem – kui süüde endiselt töötab, kuid on kulunud, võib sinu auto kasutada tavalisest enam kütust. Ning see võib tänapäeval väga kallis olla…

 Kiire nipp nr. 3: Vaheta rehve

Talverehvid on sel talvel nii mõnelgi korral sinu elu päästnud, kuid nüüd on aeg need ära võtta ning panna asemele tavalised rehvid. Tavalised rehvid vähendavad auto kütusekulu ning muudavad sõitmise veidi mugavamaks. Hoiatus: tee seda alles siis, kui seadus seda võimaldab.

Kiire nipp nr. 4: Vaheta kojamehe kumme

Millal sa viimati oma kojameeste kummist osi vahetasid? Külmad talvetemperatuurid ning kõrge õhuniiskus ei aidanud kindlasti neid säästa, seega on hea mõte kummist osad igaks juhuks välja vahetada. Kindlasti rõõmustab sind teadmine, et need kummid on üpriski odavad ning nende vahetamine võtab ehk vaid paar minutit.

Kiire nipp nr. 5: Kontrolli akut

Autoakud võivad ebameeldivate talveolude suhtes üpriski tundlikud olla. Kui täheldad probleeme auto käivitamisega, võib sul uut akut vaja minna. Kuna autoakud on üpriski kallid, on ilmselt hea mõte enne hulga raha kulutamist autoga esmalt mehaaniku juurde minna, et see siis vaataks, kas vahetamine on tõepoolest vajalik.

Kiire nipp nr. 6: Puhasta auto salong

Millal sa viimati oma auto salongi tolmuimejaga korralikult puhastasid? Madalate temperatuuridega polnud autos tolmuimejaga toimetamine sul ilmselt prioriteediks. Kuid nüüd on käes soojemad ilmad, nii et sul pole mingeid ettekäändeid, miks mitte teha seda, mis tegemist vajab. Pärast tolmuimejaga tõmbamist pühi kõik plastmassist osad mikrokiud-lapiga puhtaks ning ära unusta vajadusel puhastada ka esiakna sisemist osa.

Kiire nipp nr. 7: Vaata värvi

Sagedane lumi ja külmad ilmad on ehk kahjustanud ka sinu auto värvi, nii et pühenda veidi aega, et kontrollida võimalikke roosteplekke või kriimustusi. Kui märkad, et midagi on korrast ära, vii oma auto võimalikult kiiresti autotöökotta või osta ise kriimustuste eemaldaja.

Kiire nipp nr. 8: Lülita sisse õhukonditsioneer

Kas oled üllatunud? Me teame, et enamasti ei nõua kevadised temperatuurid õhukonditsioneeri kasutamist, kuid on hea mõte auto suveks ette valmistada ning kontrollida,kas õhukonditsioneer ikka pärast pikki talvekuid korralikult töötab.

Kiire nipp nr. 9: Külasta autopesulat

Ilmselt ei ole sa oma autot talve jooksul väga korralikult pesnud, eks ole? See on arusaadav – kes tahaks olla talvel veepritsmete läheduses? Kuid soojemad kevadilmad on ideaalsed, et pühendada veidi aega oma auto puhtaks nühkimisele. Ära unusta autot vahatada, et värvi kaitsta!

Kiire nipp nr. 10: Kontrolli vedelikke

Et saaksid mugavalt sõita, peaksid kindlasti kontrollima ka kõikide vedelike taset oma auto kapoti all. Kui sa ei tea, mis on mootoriõli, käigukastiõli, piduriõli või jahutusvedelik, siis on ehk parem jätta see töö ekspertide hooleks. Sõida ohutult!

Allikas: Dormeo

Head Uudised GoodNews