1. Avaleht
  2. Majandus
  3. 10. Tallinna Ettevõtluspäev päädis silmapaistvate ettevõtjate tunnustamisega
10. Tallinna Ettevõtluspäev päädis silmapaistvate ettevõtjate tunnustamisega

10. Tallinna Ettevõtluspäev päädis silmapaistvate ettevõtjate tunnustamisega

Kümnendat korda toimunud Tallinna Ettevõtluspäev kulmineerus ettevõtlusauhindade üleandmisega, kus Tallinna linn tunnustas aasta silmapaistvamaid ettevõtjaid.

Aasta arendusprojekti tiitli pälvis tänavu Ragnar Nurkse nimeline kolmiktorn (arendaja AS Technopolis Ülemiste). Eestlasest innovaatori Ragnar Nurkse nime kandva kolmiktorni näol on tegemist Eesti suurima kaasaegse büroohoonega. Uues isikupärases 29 000 m2 suuruses hoones leiab töökoha ligi 2500 inimest. Parima koostööprojekti tiitli sai vähivastase ravimi Virexxa arendus (AS Vähiuuringute Tehnoloogia Arenduskeskus). Projekt on suunatud ravimiarendusele, mille tulemuseks on vähiravimi kandidaat IV staadiumi endomeetriumi vähi raviks. Projekt on heaks näiteks ettevõtluse ja teaduse koostööst, mille tulemusena on Eestil võimalus pääseda ravimitööstuse globaalsesse väärtusahelasse.

Aasta säravaks startijaks kuulutati Pipedrive OÜ – enam kui 100 riigis ettevõtetele müügitarkvara pakkuv idufirma Pipedrive tegutseb 2010. aastast. Ettevõte on loodud küll Tallinnas ning siin tegutseb ka arendusmeeskond, ent peakontor asub tänaseks juba Ameerikas Palo Altos. Aasta turismiteoks kuulutati Robbie Williams: Live in Tallinn – projekti eestvedaja Factory OÜ. Briti edukaima sooloartisti Robbie Williamsi Tallinna kontserdi näol on tegemist suurima turundus- ja meelelahutusprojektiga sel aastal.

Aasta töökohtade loojaks nimetati Kühne + Nagel AS, kes on loonud viimase aasta jooksul üle 80 uue kõrge lisandväärtusega töökoha Tallinnas.

Vastutustundlikuks ettevõtjaks osutus Loodusvägi OÜ. Vastutustundliku ettevõtja kategoorias anti tänavu välja ka eriauhind „Ökouuendus 2013“, mille eesmärgiks on esile tõsta turule toodud või kasutusele võetud keskkonnasäästlikumat uut või oluliselt täiustatud toodet, teenust või tehnoloogiat, mis omab positiivset mõju keskkonnale ning toetab Tallinna linna soovi saada 2018. aastal Euroopa Roheliseks Pealinnaks. Eriauhinna võitis Meiren Engineering OÜ.

Koostöös Eesti Kunstiakadeemia, Tallinna Ülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooliga selgitati välja ka selle aasta parimad rakenduslikud teadustööd.

Koostöös Eesti Kunstiakadeemiaga pälvis rakendusliku teadustöö tiitli CURA-MEMS sensorite võrgustikul põhinev liigutuste jälgimissüsteem, mis võimaldab profisportlastel lihtsalt ja reaalajas viia läbi biomehaanilist analüüsi. Sama süsteem võimaldab harrastusportlastel arendada enda liigutuste tehnikat ning õppida kehale ohutuid treeningtehnikaid. Teadustöö autor on Janno Nõu.

Koostöös Tallinna Ülikooliga pälvis rakendusliku teadustöö tiitli V-Ray materjalide ja valgustuse visualiseerimine, mis keskendus digitaalsete eriefektide loomisele Eesti filmitootja Exitfilm poolt loodud filmile „Elavad pildid“, kasutades valgustuse ja materjalide elutruul loomisel pistik-programmi V-Ray. Teadustöö autor on Martin Turu.

Koostöös Tallinna Tehnikaülikooliga sai rakendusliku teadustöö tiitli Ericssoni tootmisliini kontseptsiooni projekt, mille käigus töötati Tallinna Tehnikaülikooli ja elektroonikatööstuse ettevõtte Ericsson koostöös välja raadiojaama koosteliini kontseptsioon koos võimalike muudatusettepanekutega tootmisliini efektiivsuse tõstmiseks. Teadustöö juht on Eduard Ševtšenko, teadustöö täitjad Tatjana Karaulova ja Harald Kitzmann.

Head Uudised GoodNews