1. Avaleht
  2. Hea Eesti asi
  3. 20 Leedu kooli ja lasteaeda hakkasid kasutama ALPA Kids rakendust
20 Leedu kooli ja lasteaeda hakkasid kasutama ALPA Kids rakendust

20 Leedu kooli ja lasteaeda hakkasid kasutama ALPA Kids rakendust

Leedu koolid ja lasteaiad hakkavad pilootprojekti raames kasutama ALPA Kids loodud leedukeelseid harivaid digiõppemänge. Projekti viib läbi Riikliku Haridusameti EdTech Keskus (Nacionalinės švietimo agentūros EdTech centras). EdTech Keskus on loonud platvormi uusimate haridustehnoloogiliste lahenduste katsetamiseks, kus koolid ja lasteaiad saavad valida endale sobiva lahenduse ja anda otsest tagasisidet. See tagasiside aitab ettevõtetel oma tooteid täiustada ja turul kasvada.

„Platvormi eesmärk on tugevdada koostööd asutuste ja ettevõtete vahel. See võimaldab arendajatel saada õpetajatelt ja õpilastelt otsest tagasisidet nende vajaduste ja õpikeskkonna eripärade kohta. Ettevõtted saavad kiirelt kohaneda muutuvate vajadustega ja täiustada oma lahendusi. Mul on hea meel näha, et ka välismaised haridustehnoloogia ettevõtted nagu ALPA Kids pakuvad oma lahendusi Leedu koolidele ja tõlgivad neid leedu keelde,“ selgitas hariduskeskuse tegevjuht Indrė Šuolienė.

Algatusega antakse 20 Leedu koolile ja lasteaiale ligipääs ALPA Kidsi rakendusele, mis sisaldab interaktiivseid digiõppemänge 3-8-aastastele lastele. Koostöös teadlaste ja pedagoogidega välja töötatud mängud ühendavad ekraaniaega ekraaniväliste tegevustega. Rakendus sisaldab üle 75 minimängu neljast kategooriast: matemaatika, keel, keskkond ja loovus. Need mängud aitavad lastel omandada selliseid algteadmisi nagu numbrid, tähestik, kujundid jne. Kogu sisu on kultuuriliselt kohandatud ja võimaldab lastel õppida oma emakeeles.

ALPA Kids’i kaasasutaja ja tegevjuht Kelly Lilles on koostöö üle äärmiselt rõõmus. „Leedu pilootprojektis osalemine on meile suur au ja suurepärane võimalus. Olles juba jõudnud 45000 kodukasutajani Leedus, on meil väga hea meel, et saame nüüd katsetada oma lahendust ka Leedu koolides ja lasteaedades. See võimaldab meil tuua meie mängulise ja hariva sisu veelgi rohkemate Leedu lasteni, toetades sellega emakeelset haridust,“ sõnas Lilles.

Head Uudised GoodNews