1. Avaleht
  2. Teenus
  3. 7 MILJONIT EUROT I Eesti piletimüügilahendus seljatas Leedu Raudtee hankel Siemensi
7 MILJONIT EUROT I Eesti piletimüügilahendus seljatas Leedu Raudtee hankel Siemensi

7 MILJONIT EUROT I Eesti piletimüügilahendus seljatas Leedu Raudtee hankel Siemensi

Leedu Raudtee sõlmis Eesti IT-ettevõttega Turnit viieaastase lepingu, mille väärtus on üle 7 miljoni euro.

Turnit seljatas ligi poolteist aastat kestnud hankeprotsessis viis konkurenti, kelle seas oli ka oma piletisüsteemi loonud tehnikagigant Siemens. Uus lahendus on plaanis käivitada juba 2021. aasta lõpus. Turniti juhatuse esimehe Andres Osula loodab, et võimalus osta rongipilet Leedu turul uuendusliku mobiilirakenduse ja mugava veebikeskkonna kaudu toob kaasa digitaalsete eelmüügikanalite kasutamise hüppelise kasvu.

„Oleme oma lahendust arendanud ja pidevalt täiustanud juba viimased kümme aastat. Koostöö selliste Euroopa juhtivate liikuvusteenuse operaatoritega nagu Transdev, Vy Group, Bus Eireann ja ka rahvusvaheliselt mainekas kodumaine Lux Express on aidanud meil kujundada Turnit Ride’ist ülimalt kasutajasõbraliku ja rikkaliku müügi- ja turundusfunktsioonide valikuga varustatud süsteemi. Meie klientide kogemus näitab, et nutikas piletimüügisüsteem aitab hoogustada reisijateveoga tegelevate ettevõtete äritegevust, vähendada nende kulusid ja tõsta kasumlikkust. Ma usun, et tänu kasutajasõbralikule piletimüügi süsteemile hakkab üha rohkem leedukaid eelistama pikkadele autosõitudele hoopis rongiühendust,“ sõnas Osula.

Leedu Raudtee reisijateveo äriüksus LTG Link opereerib 53 rongi 17 kohalikul ja neljal rahvusvahelisel liinil. 2019. aastal tehti Leedu Raudtee rongidega 5,5 miljonit reisi. Ettevõtte juht Linas Baužys sõnas, et uut piletisüsteemi hankides oli peamine eesmärk muuta rongipileti ostmine reisijatele võimalikult lihtsaks ja mugavaks.

„Soovisime lahendust, mis oleks sedavõrd selge, et piletiostja ei peaks kordagi mõtlema, millisele nupule ta ostu sooritamiseks vajutama peaks – kogu protsess peaks olema sisuliselt intuitiivne. Lisaks tahtsime laiendada klientidele pakutavaid võimalusi – LTG mobiiliäpp saab olema mitte lihtsalt rakendus rongipileti ostmiseks, vaid keskkond, kus saab oma reisi kavandada, tutvuda oma reisiinfoga, saada teavitusi olulistest muudatustest või pidevalt uuenevatest eripakkumistest ning liituda ka meie kliendiprogrammiga. Turniti pakutud lahendus vastab täielikult nendele ootustele. Oleme veendunud, et meie kliendid rõõmustavad nende uuenduste üle,“ sõnas ta.

Koostöö Leedu Raudteega annab Turnitile ülimalt vajaliku ja väärtusliku referentsi, et siseneda raudteesektorisse kui ettevõtte jaoks uude ärisegmenti.

„Mitmed meie tänastest Euroopa klientidest tegelevad lisaks bussindusele ka reisirongide opereerimisega. Meie lahendust on tegelikult väga lihtne rongipileti müügiks kohandada. Selles prestiižses ning sageli ka suurema mahu ja kasumlikkusega valdkonnas võetakse aga jutule vaid partnereid, kellel on ette näidata varasem positiivne koostöö mõne raudtee-ettevõttega. Oleme tänulikud Leedu Raudteele meile osutatud usalduse eest ja pingutame selle nimel, et nii hankija kui ka rongireisijad saaksid juba pisut rohkem kui poole aasta pärast minna üle kaasaegsele piletimüügisüsteemile, mis vastab kõigile nende ootustele ja vajadustele,“ lisas Turniti juht.

Head Uudised GoodNews