1. Avaleht
  2. Majandus
  3. ABB Grupp sai 110 miljoni dollarise tellimuse Saudi Araabiast
ABB Grupp sai 110 miljoni dollarise tellimuse Saudi Araabiast

ABB Grupp sai 110 miljoni dollarise tellimuse Saudi Araabiast

400 kV GIS Phase 7 Qatar20. märts 2014. Juhtiv energeetika- ja automaatikatehnoloogiakontsern ABB Grupp sai 110 miljoni dollarise tellimuse Saudi Araabia riiklikult ülekande- ja jaotusvõrguettevõttelt Saudi Electricity Company (SEC) uute alajaamade ehitamiseks, et suurendada elektrienergia ülekandemahtusid riigi lääneregioonis.

Uued 110-kilovoldised (kV) alajaamad ühendavad Mecca piirkonnas asuva Taifi üleriigilise 380 kV põhivõrguga ning vähendavad vajadust diiselgeneraatoritega toodetava elektrienergia järele isoleeritumates piirkondades.

„Meil on au jätkuvalt toetada Saudi Araabia elektrienergiataristu arengut,“ ütles ABB Grupi elektrivõrkude ja -süsteemide divisjoni juht Claudio Facchin. „ABB rajatavad alajaamad tugevdavad riigi elektrivõrku ja suurendavad ülekandemahtusid ning aitavad rahuldada piirkonna kasvavat nõudlust elektrienergia järele.“

Käivitusvalmis alajaamade tellimus sisaldab alajaamade projekteerimist, tarnet, paigaldamist ning ühendamist põhivõrguga. Samuti laiendab ABB piirkonna olemasolevaid alajaamasid nende ühendamiseks põhivõrguga. ABB gaasijaotlad (GIS) ja hübriidtehnoloogiad tagavad alajaamade töökindluse ja efektiivsuse ning vähendavad samas keskkonnamõjusid.

ABB (www.abb.com) on ülemaailmne tehnoloogialiider energeetika ja automaatika valdkonnas, mille kliendid on infrastruktuuri- ja tööstusettevõtted. ABB tehnoloogiad aitavad klientidel vähendada tootmisega seotud keskkonnamõjusid. ABB kontsern annab tööd ligi 150 000-le inimesele umbes sajas riigis.

Eestis tegutseb ABB alates 1992. aastast, ettevõtte tegevus jaotub kolme valdkonda: tootmine (tuule- ja diiselgeneraatorid, sagedusmuundurid, taastuvenergiaseadmed, elektrikilbid, komplektalajaamad); müük (ülekandevõrkude ja jaotusalajaamade projektid, kesk- ja madalpingetooted, automaatikaprojektid, robotid) ning korrashoiuteenused tööstusklientidele. ABB on pälvinud neli korda (2007-2009, 2011) Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse poolt välja antava „Aasta Välisinvestori“ auhinna ning korra (2008) Eesti parimale ettevõttele määratava „Ettevõtluse Auhinna“.

Head Uudised GoodNews