1. Avaleht
  2. Majandus
  3. ABB rajab Hollandisse üleriigilise elektrisõidukite kiirlaadimisvõrgustiku
ABB rajab Hollandisse üleriigilise elektrisõidukite kiirlaadimisvõrgustiku

ABB rajab Hollandisse üleriigilise elektrisõidukite kiirlaadimisvõrgustiku

Juhtiv energeetika- ja automaatikatehnoloogiakontsern ABB Grupp teatas täna, et rajab ettevõtte Fastned tellimusel Hollandisse üle 200 laadimisjaamast koosneva üleriigilise elektrisõidukite kiirlaadimisvõrgustiku. 41 500 km2 pindala ja 16,7 miljoni elanikuga Hollandis hakkavad kiirlaadimisjaamad paiknema üksteisest maksimaalselt 50 kilomeetri kaugusel.

Kõik Fastnedi jaamad üle kogu Hollandi on varustatud eri standarditele vastavate kiirlaadijatega, nagu näiteks 50-kilovatise (kW) Terra 52 ja Terra 53 mudelitega, mis võimaldab elektrisõiduki laadimise teostada 15-30 minutiga. Esimesed ABB Terra kiirlaadijaid tarnitakse tellijale tänavu septembris. Kiirlaadimisvõrgustik tervikuna antakse Fastnedile üle 2015. aastal.

Pärast kiirlaadimisvõrgustiku valmimist saab Hollandist maailma suurima rahvaarvuga ülemaalist kiirlaadimisvõrgustikku omav riik. Kiirlaadijad hakkavad paiknema üksteisest maksimaalselt 50 kilomeetri kaugusel, peamiselt kiirteede ääres. Kuna kiirlaadimisjaamad on multistandardsed, suudab võrk teenindada kõiki peamisi Euroopa, Aasia ja USA tootjate elektriautosid. ABB avatud standarditel põhinev pilveühenduvuslahendus võimaldab Fastnedil luua võrgustikule kasutajasõbraliku makse- ja juurdepääsuteenuse.

„Fastned valis ABB koostööpartneriks juba tõestatud üleriigiliste kiirlaadimisvõrgustike rajamise alaste teadmiste ja kogemuste põhjal,“ ütles ABB automaatika ja ajamite divisjoni juht Ulrich Spiesshofer. „ABB pakub kiirlaadijaid ja juhtivaid tarkvaralahendusi kaughoolduseks, samuti ühenduvust tellija juhtimis- ja maksesüsteemidega.“

Igal veebi ühendatud ABB kiirelaadijal on mitmeid ühenduvusfunktsioone, kaasa arvatud kaughaldus, -abi ja -hooldus ning automaatsed tarkvarauuendused. ABB lahendus toetab kõiki kiirlaadimisstandardeid ning protokolle nagu näiteks CCS ja CHAdeMO. Tegemist on kriitilise nõudmisega tänases kiiresti muutuvas autode ja laadimisstandardite maailmas.

ABB on rajanud üleriigilised elektrisõidukite kiirlaadimisvõrgustikud ka Eestisse ja Belgiasse.

Lisateavet ABB elektrisõidukite laadimislahenduste kohta vaata siit: http://new.abb.com/about/technology/dc-portal/electric-vehicles.

Head Uudised GoodNews