1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Ajujaht alustab taas
Ajujaht alustab taas

Ajujaht alustab taas

Foto: Ajujaht
Foto: Ajujaht

Täna kell 22:30 algab ETVs Ajujahi hooaja esimene saade.

EASi ettevõtluse- ja innovatsioonikeskuse direktor Aivar Roop ütles, et Ajujahi eesmärk on innustada inimesi leidma turunišše, kuhu lühikese aja jooksul intensiivselt teadmisi ja kapitali investeerides on võimalik häid tulemusi saavutada. “Ajujaht on nagu väike labor, mis võimaldab ka utoopilisena näivaid ideid testida ja arendada,” ütles Roop.

Roobi sõnul on riigi ülesanne sekkuda ettevõtlusse siis, kui tahetakse turule tuua väga uuenduslikku toodet või teenust, mille tehnoloogiline või muu äriline risk on väga kõrge. “Peame vältima olukordi, kus riigi toe puudumise tõttu jäävad kõrge potentsiaaliga ärid sündimata või ettevõtted otsustavad otsida soodsamat keskkonda väljaspool Eestit,” selgitas Roop.

Ajujahi partneri SEB esindaja, žürii liige Mart Maasik ütles, et ideekonkursist on seitsme aastaga kasvanud tugeva treeningprogrammiga ettevõtluskonkurss. “Varasemate aastatega võrreldes kulub žürii aruteludes rohkem aega just meeskondade elluviimisvõimekuse tugevustele ja kitsaskohtadele. Tänased finalistid on võimelised idee arendamise kõrval ka oma meeskondadena arenema – turult ja nõuandjatelt saadavat tagasisidet analüüsima, arendussihti kohendama ja puudujääke meeskonna kompetentsides reaalselt likvideerima, uusi tiimiliikmeid kaasama,” ütles Maasik.

“Edu eelduseks on kasvupotentsiaaliga kandva idee olemasolu, kuid ükskõik kui palju panustada idee arendusse, on iga elluviimata idee väärtus ikkagi null. Selle aasta meeskondade teotahe ja pühendumus annavad lootust, et nende elluviimise jaks ei rauge ja finalistid jõuavad turule tulekuni,” lisas Maasik.

Täna algav Ajujahi 8-osaline telesaade päädib superfinaaliga 7. mail. Teležürii liikmed on Aivar Roop (EAS), Mart Maasik (SEB), Priit Alamäe (Nortal), Indrek Kasela, Andrei Korobeinik ning Heldur Meerits.

EASi poolt ellu kutsutud ettevõtluskonkursi Ajujaht partner on SEB, suurtoetaja Nortal. Ajujahti toetavad Ülemiste City, Borenius, Levira, Deloitte, Tallinna Ettevõtlusamet, Tartu linn ja Tartu Loomemajanduskeskus, Nasdaq, Solaris ning Buildit. Konkursi meediapartner on Delfi ning ruumipartner Eesti Hotellide ja Restoranide Liit.

Aastatel 2012 – 2015 viivad Ajujahi konkurssi ellu CPD Arenduskeskus, Connect Estonia, Eesti Startupi Juhtide Klubi ja Idea PR.

Head Uudised GoodNews