1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Alexela avas elektriautode laadimislahenduse
Alexela avas elektriautode laadimislahenduse

Alexela avas elektriautode laadimislahenduse

Alexela on esimene kütusemüüja Eestis, kes tuli turule enda elektriautode laadimisteenusega, mis sisaldab laadimisplatvormi, mobiilirakendust ja laadijaid.

„Septembri lõpus sai meie Paiaristi laadimisjaam olulise täienduse uudsel tipptehnoloogial põhinevate Kempoweri laadijate näol. Sellega on uus standard stressi- ja järjekorravabaks laadimiseks loodud. Tegu on kahtlemata ühe vingeima jaamaga nii Eestis kui ka Baltikumis tervikuna, tõustes siinse regiooni üheks suurimaks kiirlaadimisjaamaks. Meie järgnev plaan on paigaldada kuni 300-kilovatise võimsusega laadijad linnade sisse- ja väljasõitude juurde ning maanteede äärde. Edasi juba sinna, kus on meie poodidega tanklad,“ sõnas ettevõtte juhatuse liige ja e-mobiilsuse valdkonnajuht Alan Vaht.

2022. aasta alguses paigaldatakse koostöös Siemensiga Alexela Saku tanklasse 300-kilovatine laadija. Alexela laadimisplatvormile tõsteti teised Alexela laadijad, mis olid seni Eleporti laadimisplatvormil. Laadijate ja laadimisteenusega tutvumiseks võimaldab energiaettevõte nii oma Tallinnas Peterburi teel asuvas kui Paia laadimisjaamades tasuta elektrilaadimisi kuni 31. oktoobrini (k.a). Elektriautode omanikel tuleb laadimisseansi käivitamiseks laadida telefoni Alexela mobiilirakendus “Laadija“ ja selles konto luua.

Alexela tuli täna välja intuitiivse elektriautode laadimisäpiga, milles on kliendil kogu vajalik ülevaade oma laadimissessioonidest, samuti käib laadimise eest tasumine äpis.

Rahvusvahelise uuringu Sustainable Brand Index kohaselt on tarbijate hinnangul Alexela kütuseettevõtetest sotsiaalselt ja keskkonnaalaselt esikohal. Kütuseettevõtete paiknemine uuringu tulemuste kohaselt on järgnev: Alexela (13. koht), Circle K (24. koht), Olerex (29. koht), Neste (42. koht).

Alexela on andnud ja annab jõudu mitmele kultuuri- ja spordiorganisatsioonile, sealhulgas Eesti Korvpalliliidule, Eesti Ratsaliidule ja Tallinn International Horse Show’le, Eesti Suusaliidule, Eesti Tenniseliidule, Põhjamaade Sümfooniaorkestrile ja Alexela Kontserdimajale.

Head Uudised GoodNews