1. Avaleht
  2. Majandus
  3. Alexela avas kaks uut vedelgaasitanklat
Alexela avas kaks uut vedelgaasitanklat

Alexela avas kaks uut vedelgaasitanklat

Foto: Alexela
Foto: Alexela

Alexela Oil avas 3. juunil ametlikult uued LPG-gaasi tanklad Jõgeval ja Tartus ning plaanib rajada tervet Eestit katva gaasitanklate võrgustiku, omades käesoleva aasta lõpuks ligi 20 vedelgaasi tanklat üle Eesti.

Alexela Oili tegevjuhi Ain Kuusiku sõnul on vedelgaas tulevikukütus ja senine tankijate arvu kasv on tõestanud gaasi tarnimise reaalset vajadust. „Tänased tulemused õigustavad uute tanklate avamisi ja ettevõtte pikaajalisi plaane laialdase tanklavõrgustiku arendamisel, eesmärgiga pakkuda kohalikele võimalusi soodsama ja keskkonnasäätliku kütuse kasutamiseks,“ ütles Kuusik.

„Hiljutiste kütusetestide põhjal saab gaasiauto omanik ühe aasta jooksul kütusekuludelt säästa kuni 45 protsenti võrreldes bensiinile kulutatava rahasummaga. Näiteks saab 1,6-liitrise mootoriga sõiduauto omanik iga 100 km kohta kokku hoida ligi neli eurot,“ lisas Kuusik.

Kuusiku sõnul on uute tanklate asukohad valitud strateegiliselt asulate keskmesse ja suuremate liiklussõlmede lähedusse.

Jõgeva vedelgaasitankla on tankimiseks ööpäevaringselt avatud olnud juba 27. maist ning Tartu tankla 28. maist. Koos kahe äsja avatud gaasitanklaga kuulub ettevõtte võrgustikku 14 vedelgaasitanklat, tänu millele on ettevõte kasvanud Eesti suurimaks gaasitanklate ketiks. Valmimisjärgus on ka uued LPG-autogaasi tanklad Viljandis, Türil, Lool ja Tallinnas Sõle tänaval.

Alexela Oil kuulub Alexela Gruppi ja on Eesti kõige suurem tanklakett, ettevõtte 60-st tanklast on automaattanklaid 56. 1993. aastal rajatud tanklakett annab täna tööd ligi sajale inimesele üle Eesti. Ettevõtte käive ulatus eelmisel aastal ligi 134 miljoni euroni. Alexela Oili tanklad kannavad märki „Aus kütus“, mis kinnitab, et Alexela tasub riigile kõik maksud, täites nii oma kohustusi riigi ja ühiskonna ees.

Head Uudised GoodNews