1. Avaleht
  2. Äri
  3. Alexela võtab kasutusele päikeseenergia
Alexela võtab kasutusele päikeseenergia

Alexela võtab kasutusele päikeseenergia

2021. aasta rahvusvahelise jätkusuutlike brändide indeksi tulemusel peab Eesti tarbija eestimaist Alexelat siinsetest kütuseettevõtetest sotsiaalselt ja keskkonnaalaselt kõige jätkusuutlikumaks brändiks. Oma jätkusuutlike tegevustena paneb ettevõte juba täna lehmasõnnikuga bussid ja autod sõitma, järgmise sammuna viib Alexela oma tanklaid üle aga päikeseenergiale.

Esimene Alexela teenindusjaam, mille jaoks vajalik elektrienergia tuleb jaama kõrval asuvast päikesepargist, asub Jõgeval. „Meid eristab konkurentidest see, et oleme ainsa Eesti tanklaketina loodushoiu nimel aastaid arendanud keskkonda vähem koormavaid tankimislahendusi, nagu CNG, LNG, samuti elektri kiir- ja ultrakiirlaadijad. Toodame ise lehmasõnnikust autokütust biometaani, oleme loonud iga autosõitja jaoks mugava võimaluse oma tankimistelt loodusele tagasi anda, annetades igalt tangitud liitrilt sendi keskkonnamõjude heastamiseks. Igati loogiline jätk sellele on nüüd päikeseenergia kasutamine oma töö tegemiseks,“ rääkis energiaettevõtte juhatuse esimees Aivo Adamson.

Õuna tanklapoe kõrval asuv päikesejaam toodab päikeseliste suvede korral nii palju elektrit, et seda kasutatakse ka teiste Alexela tanklapoodide elektritarbimiseks.

Energiaettevõtte koostööpartneri Solarfund esindaja, kes Õuna tanklapoe juures asuvale Alexela maalapile päikesepargi on loonud, annab aimu päikeseenergiaga saavutatavast tulemusest. „Õuna päikeseelektrijaama toodangu tulemina säästab Alexela loodust aastas rohkem kui 60 tonni CO2 paiskumisega õhku. Kui keskkonnavõidu kõrval investori vaatest rääkida, siis päikesepargi parim kunde on see, kes asub kohe pargi kõrval. Näeme siin klassikalist võit-võit olukorda: Alexela saavutab säästu võrgutasudest ja päikeseparki raha paigutanutel on tagatud kindel rahavoog,“ sõnas Solarfundi esindaja Jaak Urm.

Järgmine Alexela tanklapood saab päikesepaneelid juba õige pea, sedapuhku Tallinnas Peterburi teel.

Rahvusvahelise uuringu Sustainable Brand Indexi kohaselt on tarbijate hinnangul Alexela kütuseettevõtetest sotsiaalselt ja keskkonnaalaselt esikohal. Kütuseettevõtete paiknemine uuringu tulemuste kohaselt on jägnev: Alexela (13. koht), Circle K (24. koht), Olerex (29. koht), Neste (42. koht).

Alexela on eestimaine ettevõte, mis tegutseb peamiselt energeetika valdkonnas. Eesti turul unikaalse kombinatsioonina kuuluvad Alexela tooteportfelli elekter, maagaas, balloonigaas, mahutigaas ning läbi 104 üle Eesti asuva tankla ka autokütused. Alexelal on lisaks 35 mugavuspoodi üle Eesti. Alexela on pärjatud Kultuurisõbra tiitliga ning on andnud ja annab jõudu mitmetele kultuuri- ja spordiorganisatsioonidele, sealhulgas Eesti Korvpalliliidule, Eesti Ratsaliidule ja Tallinn International Horse Show’le, Suusaliidule, Eesti Tenniseliidule, Põhjamaade Sümfooniaorkestrile ja Alexela Kontserdimajale.

Head Uudised GoodNews