1. Avaleht
  2. Äri
  3. ALPA Kids võitis maineka Impact Valley auhinna
ALPA Kids võitis maineka Impact Valley auhinna

ALPA Kids võitis maineka Impact Valley auhinna

5. detsembril 2023 tõusis Eesti meedia- ja haridusettevõte ALPA Kids esile, võites maineka Impact Valley kiirendi lõpuüritusel, mis toimus Vilniuses, Danske panga hoones. Katalista Venturesi korraldatud sündmus tõi kokku mõjuettevõtted Eestist, Lätist ja Leedust, kes esindasid EdTech, HealthTech ja GreenTech sektoreid.

Foto: Renginys Jauniskis

ALPA Kids arendab 3–8-aastastele lastele digiõppemänge. Mängud, mis hõlmavad õpetlikke teemasid alates tähtedest ja numbrite tundmaõppimisest kuni kujundite, arvutamise ja kirjutamiseni, on loodud lapse emakeeles ja lähtuvad kohalikust kultuurist. Seejuures on mängud kohandatavad maailmas räägitavatele 7000 keelele. Mängud on loodud koostöös õpetajate ja teadlastega ning integreeritud ekraaniväliste tegevustega. ALPA Kids on oma tegevust laiendanud mitmetesse piirkondadesse, sealhulgas Indiasse, Skandinaaviasse, Balti riikidesse, Ukrainasse ja praegu laieneb ettevõte ka Kesk- ja Ida-Euroopasse.

Foto: Renginys Jauniskis

Katalista Venturesi kaasasutaja ja tegevjuht Greta Monstavice tunnustas ALPA Kidsi panust ja innovatsiooni haridustehnoloogia valdkonnas. “ALPA Kidsi meeskond on näide pühendumisest ja kustumatust kirest oma missiooni vastu. Nad on käivitanud sel aastal viis turgu ja nende potentsiaal ja innukus laienemiseks on suur. Ma olen väga uudishimulik, kuidas meeskond kasvab ja muudab need mõjusad, lokaliseeritud õppemängud iga lapsevanema telefoni rakenduseks number üks,” rääkis Monstavice. Žürii liige Douglas Wong, ingelinvestor ja endine Apple Euroopa finantsjuht, märkis: “Pärast lühikest, kuid intensiivset arutelu valis žürii võitjaks ALPA Kidsi. Tegevjuhi kirg, ettevõtte kasvunumbrid ja skaleerimisvõime on need aspektid, mis paistsid selgelt silma.”

Žüriisse kuulusid lisaks Douglas Wongile veel Zsolt Pethe (Sotsiaalse Ettevõtluse Finantseerimisagentuuri regioonijuht), Roberta Rudokienė (LitBani juht) ja Erin Gainer (The Ella Fund asutaja). Võit Impact Valley üritusel näitab ALPA Kidsi pühendumust innovatsioonile ja nende olulist rolli globaalse hariduse ja meediamaastikul

Head Uudised GoodNews