1. Avaleht
  2. Äri
  3. Andres Sutt avas Eesti paviljoni Expo maailmanäitusel
Andres Sutt avas Eesti paviljoni Expo maailmanäitusel

Andres Sutt avas Eesti paviljoni Expo maailmanäitusel

Araabia Ühendemiraate külastav ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt avas Expo maailmanäitusel Dubais Eesti digilugu rääkiva paviljoni.

Maailma suurimal ärikogunemisel otsivad Eesti ettevõtted võimalusi paljudes sektorites. „Oleme uhkelt riigi ja ettevõtjate koostöös valminud Eesti sinise paviljoniga kohal ning oma sinimustvalges vormis siin lugude jutustamise ja ärimaailma maailmameistrivõistlustel osalemas,“ ütles minister Sutt.

Koos Expo 2020 rahvusvaheliste osalejate juhi Omar Shehadehiga tõmbas minister Sutt katte Eesti paviljoni ees seisvalt suurelt e-tähelt. Lisaks kohtus minister Dubai maailmanäituse tegevjuhi Reem Al Hashimyga.

Eesti kohalolek Expol on riigi laiendus, mis peegeldab kolme märksõna: digitaalne, nutikas ja jätkusuutlik. “Neid kolme teemat tutvustatakse Eesti paviljoniga liitunud enam kui 40 Eesti ettevõtte tegelike lugude kaudu,” selgitas Eesti riigi peakomissar Daniel Schaer.

Kuna Dubai maailmanäitus algab 1. oktoobril, oli veel tegemist paviljoni pehme avamisega. „Pool septembrit on veel minna ja ehkki suurem osa paviljoni sisustusest on juba paigas, siis väiksemaid ettevalmistustöid ja testimisi teeme viimase hetkeni,“ rääkis Eesti esinduse juht Andres Kask.

Eesti sinine esinduspaviljon asub Expo 2020 südames Mobility-alal peaväljaku kõrval. Algselt aasta varem toimuma pidanud Expo 2020 jääb avatuks 2022. aasta märtsi lõpuni.

Head Uudised GoodNews
tags: