1. Avaleht
  2. Äri
  3. Andres Sutt: mul hea meel, et oleme Eesti riigi ja erasektori koostöös maailmanäitusel esindatud
Andres Sutt: mul hea meel, et oleme Eesti riigi ja erasektori koostöös maailmanäitusel esindatud

Andres Sutt: mul hea meel, et oleme Eesti riigi ja erasektori koostöös maailmanäitusel esindatud

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Sutt viibib 11.-.13. septembril Dubai EXPO-l, kus tutvub peagi avatava maailmanäituse Eesti paviljoniga ning kohtub Araabia Ühendemiraatide ministritega.

Suti sõnul haakub peagi algav maailmanäitus hästi Eesti digiühiskonna looga ja annab meie ettevõtetele võimaluse näidata kogu maailmale oma innovaatilisi ja nutikaid lahendusi. „Araabia Ühendemiraadid ja Dubai on väga kiiresti arenev piirkond ja Eesti ettevõtetel on sealsetel turgudel ärivõimalusi erinevates sektorites, olgu see IT, toit, mööbli- või kaitsetööstus. Araabia riikide ärikliima nõuab isiklikku kontakti ja võimalust inimestega silmast silma suhelda ning seetõttu on mul hea meel, et oleme Eesti riigi ja erasektori koostöös maailmanäitusel esindatud,“ rääkis Sutt.

Suti sõnul on Araabia Ühendemiraatidest viimase aasta jooksul toimunud Eestisse mitmeid kõrgetasemelisi virtuaalvisiite, mis näitab samuti sealsete ettevõtjate ja riigijuhtide kasvavat huvi Eesti kogemuse vastu, et kasutada seda oma väljakutsete lahendamisel. „Just siin on Eesti ettevõtetel ärivõimalus,“ kinnitas Sutt.

Maailmanäituse Eesti paviljonis on olulisel kohal ka Eesti haridusinnovatsioon, mille vastu on välisriikidel üha kasvav huvi. Nädalavahetusel avatakse Eesti paviljoni teisel korrusel kaasaegset õpiruumi kujutav nutikas klassiruum. “Nutikas klassiruumis näeb seda, milline näeb välja õppetöö tulevikus. Õppijakeskse disainiga tuleviku õpiruum on avatud keskkond, mis võimaldab erinevaid õppeaineid omavahel siduda, julgustab õpilasi haridustehnoloogilisi lahendusi kasutades uusi teadmisi omandama ning õppetöös aktiivselt osalema. Nutikas klassiruum koos haridustehnoloogia (EdTech) lahendustega rajab teed hariduse tulevikule, mille vastu tuntakse maailmas suurt huvi,” rääkis hariduse erisaadik Birgit Lao.

Dubai maailmanäitus algab 1. oktoobril ja kestab pool aastat. Kuue kuu jooksul on Dubais esikohal innovatsioon, tehnoloogia ja äri. Külastajatel on võimalik näha inimkonna kõige uuemaid edusamme nii kosmosevallutuses kui kliimamuutustega võitlemise vallas, aga rohkelt ruumi on jäetud ka kultuurile – iga päev on pea 60 sündmust ja kohapeal on proovimiseks rohkem kui poolesaja rahvusköögi maitsed.

Head Uudised GoodNews