1. Avaleht
  2. Äri
  3. Ärifestival sTARTUp Day tähistab viiendat sünnipäeva uue kontseptsiooniga
Ärifestival sTARTUp Day tähistab viiendat sünnipäeva uue kontseptsiooniga

Ärifestival sTARTUp Day tähistab viiendat sünnipäeva uue kontseptsiooniga

Baltikumi suurim ärifestival sTARTUp Day toimub 27.-29. jaanuaril ja tähistab oma viiendat sünnipäeva. Festival toimub juba kolmandat aastat järjest Tartu Ülikooli Akadeemilises Spordihoones, kuhu oodatakse ligi 2700 inimest, kellele lisanduvad veebikülastajad, ja üle 100 tipptasemel esineja. Täna avalikustatakse esimesed kõnelejad juubeliaasta programmist. Tavatust aastast ja üleilmsest kriisist tõukuvalt on ka sTARTUp Day pidanud kohanema ning tulnud välja uue kontseptsiooniga.

Eelnevatel aastatel jaotus üks programm kolmele festivalipäevale võrdselt ära. Nüüd koosneb sTARTUp Day 2021 kolmest festivaliprogrammist, mis kõik toimuvad eraldi päevadel ja võtavad fookusesse kindlad teemad. „Sel aastal on festivali korraldades meie peamine siht luua sihtgruppidele keskenduvad programmid ja tagada parim online-kogemus neile, kes kohale tulla ei saa,” selgitab peakorraldaja Marili Vihmann. „Samuti on oluline tagada kohapeal olevate külastajate turvalisus ja hea tervis. Toimumiskohta päriselt kohale saab iga külastaja tulla ühel päeval kolmest ning ülejäänud festivali saab jälgida veebivahendusel.”

Festivali esimene päev „Leading Innovation” keskendub juhtidele ja kaasaegsetele suundadele organisatsiooni kujundamisel. Arutelud keskkonnast lähtuvast jätkusuutlikkusest, automatiseeritusest ja kaugtöö võimaluste juurutamisest tagavad parimad võimalused globaalsete trendidega kaasaskäimiseks ja kriisidega toimetulekuks. Teine päev „Chasing Unicorns” toob lavale ettevõtted nagu IBM, Adobe, Scoro, Nevercode ja Weekdone, kes pakuvad startup’idele oma parimatest kogemustest sisukaid näpunäiteid. Samal päeval toimub ka investorite kokkusaamine ja parimate iduettevõtete väljaselgitamine pitching-võistusel. Inspiratsioonirohke viimane päev „Powering Inspiration” on mõeldud kõikidele loovatele ja ettevõtlikele inimestele, kes soovivad festivalilt kaasa saada maailmamuutvaid äriideid. Kahes saalis tutvustakse nii filminduse, mängunduse, uue kosmose, tuleviku linnade ning tervise- ja toidutehnoloogia ägedamaid innovatsioone.

Üks erilisemaid inspiratsiooniesinejaid tuleb sTARTUp Day’le Soomest. Pekka Hyysalo oli 19-aastaselt professionaalne trikisuusataja ning sai 2010. aastal tõsise ajutrauma. Tänu suurele tahtejõule on ta praeguseks õppinud taas käima ja rääkima. Suusaõnnetus andis Pekka elule uue suuna ja missiooni, mille täitmiseks asutas ta ettevõtte FightBack. Ettevõtte eesmärk on toetada teisi raskete vigastustega inimesi nende paranemisel.

Iduettevõtetele ja investoritele suunatud päeval astub lavale rahvusvahelises tehnoloogiaettevõttes IBM töötav Melissa Sassi, kes on Hyper Protect Accelerator’i juht, kus keskendutakse alustavate idufirmade arengule ja ärikiirenditele. Melissa on asutanud ka vabatahtlike kogukonna MentorNations, mis ühendab kümneid tuhandeid noori eesmärgiga arendada nende digi- ja programmeerimisoskusi.

Kõikide disainihuviliste rõõmuks esineb sTARTUp Day’l Andrei Herasimchuk, kes juhtis aastaid Adobe’i kasutajaliidese disaini. Andrei on töötanud ka Yahoo! tootedisaini juhina ja 2011. aastal sai temast Twitteri disainijuht. Praegu on Andrei reisimis- ja majutusplatvormi Booking.com tootedisaini eesotsas ning on alati rõõmuga valmis rääkima teemadel, mis on vähegi disainiga seotud.

sTARTUp Day 2021 esimeste esinejatega saab lähemalt tutvuda aadressil https://www.startupday.ee/program/speakers. Festivali korraldavad Tartu linn, Tartu Ülikool, Tartu Teaduspark, Contriber, Tartu Biotehnoloogia Park, Tartu Ärinõuandla, Tartu Loomemajanduskeskus, Ole Rohkem ja Swedbank.

Piletid on võimalik soetada SIIT!

Head Uudised GoodNews