1. Avaleht
  2. Majandus
  3. ÄRIKESKKONNA ARENDAMINE! Iduettevõtjate ümarlaud arutas peaministriga Eesti ärikeskkonna arendamist
ÄRIKESKKONNA ARENDAMINE! Iduettevõtjate ümarlaud arutas peaministriga Eesti ärikeskkonna arendamist

ÄRIKESKKONNA ARENDAMINE! Iduettevõtjate ümarlaud arutas peaministriga Eesti ärikeskkonna arendamist

Taavi Rõivas2Peaminister Taavi Rõivas kohtus eile start-upide esindajatega, et arutada võimalusi, kuidas riigi ja idufirmade koostöös nutikaid inimesi ja kõrge lisandväärtusega töökohti Eestisse tuua.

„Eesti on start-upide arvult per capita Euroopas esikohal. Usume, et edu loob uut edu ja meil on potentsiaali enamaks,“ ütles peaminister Taavi Rõivas.

Eilse kohtumise eesmärk oli Rõivase sõnul koos edukate start-up ettevõtjatega arutada, kuidas innustada uusi iduettevõtteid alustama, aidata senistel kasvada ning uusi välismaalt Eestisse meelitada.

Ümarlaual arutati, kuidas muuta osalusoptsioonide maksustamine iduettevõtete jaoks soodsamaks ja paindlikumaks. Näiteks selliselt, et ettevõtte täieliku müügi korral enne kolme-aastast optsioonide maksuvabastuse tähtaja täitumist mitte rakendada erisoodustusmaksu ning käsitleda osalusoptsioone ettevõtlustuluna.

kohtumine

Samuti arutati, kuidas lihtsustada kõrge kvalifikatsiooniga välistööjõu tulemist Eestisse, näiteks start-up ettevõtete asutamiseks ja neis töötamiseks lihtsustatud korras elamisloa saamisega.

Edasi ootab rahandusministeeriumis ees praeguse optsioonide maksustamise süsteemi analüüs ning kuidas saaks sektori vajadustele riigi poolt vastu tulla ja siseministeerium analüüsib start-up elamisloa võimalusi.

kohtumine2

„Tahame motiveerida ettevõtlikke talente Eestis töötama, et tänastest start-upidest kasvaksid rahvusvahelised korporatsioonid,“ ütles peaminister.

Head Uudised GoodNews