1. Avaleht
  2. Uudis
  3. Aseri sai “Tõhusa kaugkütte“ märgise
Aseri sai “Tõhusa kaugkütte“ märgise

Aseri sai “Tõhusa kaugkütte“ märgise

Energiaettevõte Adven alustas 2020. aastal Aseri soojussüsteemi kaasajastamisega, ehitades taastuvkütusel töötava katlamaja. Eesti jõujaamade ja kaugkütte ühing (EJKÜ) tunnustas Aseri kaugküttevõrku „Tõhusa kaugkütte“ märgisega, mis tõendab, et kaugküttesüsteem vastab energiatõhususe määruses sätestatud tingimustele, tõstes võrgus olevate hoonete energiatõhusust tervikuna ja seeläbi ka kinnisvara enda väärtust.

Tänu värskelt valminud biokatlamajale oli Advenil võimalik taotleda toetust ka soojustorustike rekonstrueerimiseks. Kokku uuendatakse ligi 1200 meetri ulatuses amortiseerunud torustikku. Projekti kogumaksumus on ligi 500 000 eurot, millest ligi 225 000 eurot tuleb Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi toetusskeemist „Efektiivne soojusenergia tootmine ja ülekanne“, mida jagab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Soojusvõrgu ehitustööd kestavad juuli algusest augustini. Taastamis- ja haljastustööd lõpetatakse septembri lõpuks. Põhiline ehitustegevus toimub Metsa, Veetorni, Kesktänava ning vähemal määral ka Keskpõigi ja Tehase tänavatel. Ehitustöid teostab Metrx.

„Rekonstrueerimistööde eesmärgiks on vahetada välja amortiseerunud soojustorustik ja tõsta seeläbi tarbijate varustuskindlust. Katlamaja ja võrkude ehitusega hoiame aastas ligi 1245 tonni CO2-ekvivalenti kokku. See võrdub ligi 553 keskmise auto CO2-heitme kogusega aastas. Vabandame ebamugavuste pärast, mida ehitustegevus endaga kaasa toob ja loodame mõistvale suhtumisele,“ sõnas Adveni projektide direktor ja juhatuse liige Priit Tiit.

Aseri kaugküttevõrgus on kokku 27 tarbimiskohta, sh 22 korteriühistut koos 792 korteriga, raamatukogu, rahvamaja, vabaajakeskus, kogudusehoone ja turvakodu.

Head Uudised GoodNews