1. Avaleht
  2. Majandus
  3. August tõi kaasa järjekordse lennureisijaterekordi!
August tõi kaasa järjekordse lennureisijaterekordi!

August tõi kaasa järjekordse lennureisijaterekordi!

Augustis läbis Tallinna lennujaama enam kui 325  000 reisijat, mis on 6,4% rohkem kui mullu samal ajal.

Tartu lennujaama reisijatearv kasvas võrreldes eelmise aastaga lausa 34%, ulatudes augustis 2725 lennureisijani.

Tallinna lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe sõnul on reisijatearv kasvanud praktiliselt kõikidesse sihtkohtadesse, kõige enam Stockholmi, Londonisse, Berliini ja Riiga. “Need linnad on ka kõige tihedama liikluse, aga ka tihedama lennufirmade vahelise konkurentsiga sihtkohad, mille kasv on paljuski stimuleeritud odavatest piletihindadest. Neil turgudel on näha ülekuumenemist, mistõttu võib prognoosida, et talvehooajal neid sihtkohti teenindavate lennufirmade arv väheneb,” rääkis Pärgmäe.

„Eriti on põhjust rõõmustamiseks Tartu lennujaama tulemuste üle, kus on tunda, et nõudlus on jõudnud järgi pakkumisele ja Tartu-Helsingi liin on tartlaste reisiplaanidesse lõpuks sisse võetud,“ sõnas Pärgmäe.

Augustis toimusid otselennud kokku 35 regulaarliinil, millele lisandus 15 tellimuslendude sihtkohta. Suur osa regulaarliiklusest on jaotunud selliste peamiste sõlmjaamade nagu Helsingi, Riia, Frankfurdi ja Stockholmi vahel. Tellimuslendudest on hooajale omaselt populaarseimad Türgi, Bulgaaria ja Kreeka kuurordid.

Suurim vedaja Air Baltic teenindas augustis 23% reisijatest, Nordica 14% ja Ryanair 10%. Odavlennufirmadega lendas viiendik reisijatest. Regulaarlendude keskmine täituvus oli 80%, mullu samal ajal aga 76%. „Need näitajad on hea indikatsioon reisihuvist, mille jätkumist loodame ka sügishooajal, kui puhkusereisijate osakaal väheneb ja ärireisijate arv suureneb,“ lisas Eero Pärgmäe.

Head Uudised GoodNews