1. Avaleht
  2. Toode
  3. Canon toob turule uued kompaktsed professionaalsed videokaamerad XF205 ja XF200
Canon toob turule uued kompaktsed professionaalsed videokaamerad XF205 ja XF200

Canon toob turule uued kompaktsed professionaalsed videokaamerad XF205 ja XF200

XF200
XF200

Canon laiendas oma professionaalsete videokaamerate valikut kahe kompaktse mudeliga XF205 ja XF200, mis on loodud Canoni äärmiselt edukate kaamerate XF105 ja XF100 põhjal, kasutades professionaalidelt saadud tagasisidet. Mõlemal mudelil on Canoni senisest võimsam HD-videosüsteem, rohkelt salvestusrežiime, juhtmevaba ühendus ja paremini käsitsetav disain.

Nii XF205 kui ka XF200 kaamerates on kasutusel Canoni HD-videosüsteem ning mõlemad sisaldavad ka olulisi täiendusi: 26,8 mm Canoni HD-lainurkobjektiiv koos 20-kordse optilise suumiga, Canoni uusim HD CMOS PRO pildisensor ja võimas DIGIC DV 4 protsessor. Koos 50 Mpx MPEG-salvestuse ja 4 : 2 : 2 värvide diskreetimisega on tulemuseks teleülekandeks sobiv suure tundlikkuse ja laia dünaamilise ulatusega videokvaliteet, pakkudes häid tulemusi ka hämarates oludes.

XF200
XF200

Videokaamerad XF205 ja XF200 on loodud, et toetada operaatorite aina suuremaid ja mitmekülgsemaid nõudeid, võimaldades neil samaaegselt mitmele platvormile filmida. Rohked salvestamisvalikud pakuvad paindlikkust jäädvustada samaaegselt CF-kaartidele kõrglahutusega MXF-faile ja SD-kaardile HD- või madalama lahutusvõimega MP4-faile – filmimiseks nii
teleülekannete kui ka veebikanalite tarbeks.

Kaamera disain pakub operaatoritele intuitiivset töövahendit. Uus pöörlev käepide tagab täiendava juhitavuse ja stabiilsuse, vähendades kurnatust ja pakkudes pikkadel võtetel suuremat mugavust. Kolm eraldi objektiivirõngast teravustamiseks, suumimiseks ja iirise juhtimiseks võimaldavad kogenud operaatoritele tuttavat seadistamist ja dünaamilistes võtteoludes palju kiiremat reageerimist.

Olulisi täiendusi on tehtud ka kadreerimise ja võtete jälgimise lihtsustamiseks. Optimeeritud pildiotsijal on 1,23 miljonit punkti, mis võimaldavad palju paremat täpsust teravuse kontrollimiseks. Uuendatud 3,5-tolline OLED-ekraan pakub ka suuremat kontrastsust, erksamaid värve ja kiiremat reageerimisaega, muutes selle esmaklassiliseks, eriti
valgusküllastes oludes kasutamisel.

XF205
XF205

Kaamerad XF205 ja XF200 sobivad ka vähemate kogemustega operaatoritele. Peale professionaalsetele kasutajatele vajaliku juhitavuse ja täpsuse pakuvad need ka intuitiivset juhtnuppude paigutust, täisautomaatset võtterežiimi ja mitut abifunktsiooni, sealhulgas näotuvastust.

Professionaalne heli ja ühendatavus

Uuendatud helisalvestus tagab professionaalse, teleülekandeks sobiva helikvaliteedi. Mõlemad mudelid toetavad neljakanalilist lineaarset PCM-salvestust koos kahe XLR-sisendiga, pakkudes profitasemel mikrofonide kasutamise võimalust. Peale selle on uutel kaameratel sisseehitatud stereomikrofonid ja 3,5 mm mikrofonipesa.

Mõlemal mudelil on olemas ka WiFi- ja kohtvõrguühenduse võimalus, lubades otsest või juhtmevaba ühendust laia valiku seadmetega nagu nutitelefonid, tahvelarvutid ja sülearvutid. Juhtmevaba ühendus annab vabaduse kaamerat kaugjuhtida, materjali eemalt üle vaadata ja faile FTP kaudu mugavalt edastada ilma täiendava tarkvara vajaduseta. Peale selle võimaldab uus funktsioon CameraAccess madalama kvaliteediga puhverfaile WiFi kaudu mõnda teise seadmesse voogedastada, kiirendades sisu jagamist näiteks erakorraliste uudiste korral.

XF205
XF205

Mudeli XF205 ühendusvõimalused sisaldavad valitavat 3G-SDI/HD-SDI-d, ajakoodi ja Genlock-terminale, et integreeruda võtete korral mitme kaameraga või ühenduda muu ülekandevarustusega.

Canon Europe’i professionaalse pildindustehnoloogia turundusdirektor Kieran Magee sõnul on mudelid XF205 ja XF200 loomulik edasiminek XF-sarja arengus, pakkudes täiustatud funktsionaalsust koos kvaliteeditäiendusega visuaalse ja heliväljundi osas. „Varasem kogemus on näidanud, et tänu meie XF-sarja kaamerate mitmekülgsusele on need leidnud kasutust väga erineva kasutajaskonna poolt ning nendele toodetele lisatud uued funktsioonid pakuvad meie klientidele suuremat valikut ja loomingulist vabadust kui varem taoliste kompaktsete videokaamerate puhul võimalik oli.”

Saadavus

Kaamerad XF205 ja XF200 saabuvad kogu Euroopas müügile 2014. aasta juuli keskel ning on väljas ka messil NAB 2014.

Head Uudised GoodNews