1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. ROHEMÄRGIS I Capitalica Green Logistics Fundi logistikakompleks sai BREEAM rohemärgise
ROHEMÄRGIS I Capitalica Green Logistics Fundi logistikakompleks sai BREEAM rohemärgise

ROHEMÄRGIS I Capitalica Green Logistics Fundi logistikakompleks sai BREEAM rohemärgise

SBA Grupi investeeringute haldusfirma Capitalica Asset Managementi juhitava Capitalica Green Logistics Fundi Jüris asuv S911 logistikakompleks  sai rahvusvahelise BREEAM rohemärgise. Tegu on sel kevadel omandatud keskkonnasõbraliku kontseptsiooniga kompleks, mis on esimene  keskkonnaalasele hindamisele esitatud investeeringuobjekt.

“Tänapäeval on keskkonnasõbralikkus vältimatu. Fondi strateegia näeb ette investeeringuid keskkonnasäästlikesse logistikakeskustesse ja laohoonetesse ning meetmete rakendamist energiatõhususe suurendamiseks, mida on võimalik BREEAMi standardite alusel mõõta nii energiatõhususe, keskkonnakaitse, saastatuse ja mürataseme kontekstis,” kommenteeris Andrius Barštys, Capitalica Asset Management tegevjuht.

Kahest laohoonest koosnev logistikakompleksi keskkonnaalast hindamist alustati eelmisel sügisel, mille tulemusena sai ehitis BREEAM In-Use kasutuselolevate hoonete rohemärgise “hea”. See tähendab, et kogu keskuse 11 600-ruutmieetrine pind vastab sätestatud kestlikkuse standarditele. Hinnati kütte- ja ventilatsioonisüsteeme, valgustusseadmeid, valgustussteadmete tüüpe ja automaatiseeritust, analüüsiti energiatarbimise andmeid, jäätmekorraldust ning ka töötajate töö- ja puhkealasid.

Viimaste aastate jooksul on fookusesse tõusnud just ärikeskuste ja kontorihoonete kestlikkuse hindamine. See trend on kasvav ka logistikasektoris. Rohekontseptsiooniga logistikakinnisvara on suurema perspektiiviga ja ka investoritele atraktiivsem.

“Meie fondi jaoks tähendab see läbipaisvust. BREEAM sertifitseerimine peegeldab hoone kvaliteeti rahvusvaheliselt aktsepteeritud tasemel. Kesktlikkuse hindamine on üks põhikriteeriume hoonete hindamisel ka müügi kontekstis. Keskkonnasõbralikkus on ühtlasi üürnikele atraktiivne, esindades sotsiaalse vastutuse printsiipe ka investeerimisel,” rõhutas A. Barštys.

Head Uudised GoodNews